Свободно време

Милица Гладнишка: Обичам вълшебния свят на музиката

Талантливата актриса подготвя редица нови проекти

15.09.2015г. / 14 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: facebook

Снимка: facebook

Тя е невероятно харизматична, смехът й е заразителен и е изключително талантлива певица и актриса. Представяме ви невероятната Милица Гладнишка. Завършила е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност Актьорско майсторство за куклен театър. През 2003 година успява да завърши и курсове по джаз пеене в Лондон, а след това и майсторски клас при Милчо Левиев.

Кариерата й на певица и актриса се развива изключително динамично и интересно. Имала е изяви на сцената на зала „България“, изяви във Виена и Грац. До момента има записани няколко песни, успешни телевизионни и театрални проекти.

Публиката я познава не само като лице от екрана или театралната сцена, но и като глас зад кадър в редица предавания, детски и игрални филми. Екипът на Az-jenata.bg с удоволствие и голямо вълнение споделя интервюто, което успя да направи с чаровната Милица.

В какво настроение ви откриваме?

Радостна от началото на новия артистичен сезон и началото на шарената есен!

Подготвяте съвместен проект с Михаил Йосифов секстет „Да хвърлим операта в джаза“. Разкажете ни малко повече за него.

Проектът е едно смело и безразсъдно начинание, което се увенча с огромен успех на фестивала „Джаз форум Стара Загора“ и „Аполония“ в Созопол. Това е един по-различен прочит на великите арии из опери на Моцарт, Пучини, Бизе, Росини. Аранжиментите на Михаил Йосифов са пленителни и луди, затова и работим заедно толкова години. Нямам търпение да представим проекта на софийска сцена и това ще се случи в началото на ноември! Ще ви отнесем главите, както винаги. (усмихва се)

                                               Снимка: София Вълкова

 Какво ви дава музиката и кои са вашите музикални кумири?

Музиката ме лекува и разкрасява. Нейната магическа сила е способна да ме вдигне на крака и в най-тежките моменти! Обожавам симфонична музика, опера, филмова музика. Но обичам да пея поп, рок, джаз и опера, както и всякакви отнесени мелодии, които ми хрумват.

Имам и различни музикални проекти“ с „Булгара“, които са етно-джаз-рок формация, с Михаил Йосифов секстет, с моя квартет – Васил Спасов, Борис Таслев и Атанас Попов – можете да ни чуете на 24 октомври в Студио 5 от 22:30 часа ! С едно изречение: Обичам вълшебния свят на музиката, който за секунди те пренася ту в гората, ту на шезлонг до агент 007, ту на бал с маски във Венеция!

През новия сезон на сцената на Сатиричния театър подготвяте спектакъла „Титанично“. С какво ще изненадате публиката?

Премиерата на този чуден спектакъл беше на 20-ти май и за наше щастие мина изключително успешно. Да, хваля се! Но няма как да го скрия – хората ни харесаха.„Титанично“ хваща публиката още от фоайето на по чашка уиски, след което я вкарва на палубата на потъващия „Титаник“ и в шеги, закачки и луди песни потъваме в усмивки и щастие!

Заповядайте през ноември в Сатиричния театър и няма да съжалявате. Ще видите един весел и пищен спектакъл, който ще ви зареди с хубави емоции и много усмивки!

Кои роли на големи образи мечтаете да изиграете?

Не съм се замисляла, защото от много дълго време творя. Пиша песни, импровизирам текстове, но много ми се играе в приказка. (усмихва се)

А каква роля не бихте приели да играете?

Роля, която е бездарно написана. Кино или театър? И кино и театър, и музикална сцена, и мюзикъл, и анимация, и какво ли не! Обичам разнообразието.

                                              Снимка: София Вълкова

Ако не беше актьорската професия, кое щеше да бъде вашето призвание?

О, сигурно щях да стана археоложка! Обичам да пътувам и обожавам мистиката на древните цивилизации!

На сцената сме ви виждали като актриса, жури, тв водеща, певица... Какво ви дават всички тези образи?

Всички тези образи ме срещат с публиката. За един артист няма по-безценно нещо от това да те оцени публиката, да зарадваш хората, да ги подтикнеш да мечтаят, да се усмихват. Да ги заредиш с енергия, да ги разтърсиш и момента, в който те ти връщат любовта и енергията е най-сладкият миг! Тогава артистът полита мнооооого високо и сърцето му ликува! Нашата професия е много тежка, изпълнена със стрес, но обичта на хората е наркотик, който не можеш да забравиш!

Какво ви вдъхновява?

Вдъхновява ме природата, красотата, музиката, добрината на хората. Светът е много жестоко място. Има моменти, в които се отчайвам от жестокостта и безразличието на хората и тогава губя сили, чувствам се ненужна и излишна...Кого ще трогна с няколко песни, кого ще спася?

Но след това си давам сметка, че моята артистична природа и талант дават сили на хората и на самата мен. Чрез изкуството изпращаме послания, вдъхновяваме революции и завземаме територия от жестоките и безразличните. Изкуството е доказало, че е голяма сила! На това разчитам, тъй като не ме бива в политиката.

Подготвяте ли нов телевизионен проект?

Да! Но за него трябва повече време. Нищо не казвам. Още е много рано. (усмихва се)

                                                Снимка: София Вълкова

Как минава един ден на Милица Гладнишка?

Разхождам кучетата, отивам на дублаж, после на фитнес, после на пазар, готвя на баба ми, нося храна на котката, после репетиция, грим, прическа, рокля и концерт! Има дни, в които само играя на компютърни игри, но тези дни се броят на пръсти!!!

Вие сте изключително позитивна. Как се поддържа тази положителна нотка?

Това ми е вродено. Черпя енергия от всичко около мен – дърво, камък, птичка, цвете, вятър, облак, мравка..... Възхищавам се на красотата в природата и в музиката. Книгите също ме зареждат.

Любовта на околните. Аз съм много чувствителен човек и всичко лошо ми влияе много силно, затова, не си позволявам да затъвам в депресии и недоволство, защото те, те повличат натам, откъдето се излиза много трудно.

За какво мечтаете?

За свят, в който гениалният ум на човека е преплетен с уважение и закрила на живота във всичките му форми. „Тогава предвиждам такъв живот, че само си викам дано!“

Вашето пожелание към читателките на Az-jenata.bg...

На всички читателки искам да пожелая много здраве, богата и слънчева есен, щастие и радост! А за усмивки, знаете къде да дойдете – при мен!!!!

Коментирай