Свободно време

Марина Войкова е новата „Мис България“

Короната връща блясъка си

29.11.2015г. / 10 35ч.
Михаела Лазарова
Фото: Пламен Колев и Алекс Манчев​

Фото: Пламен Колев и Алекс Манчев​

Новата „Мис България“ е... Марина Войкова! От сърцето на София, на живо, бе излъчено 26-тото издание на конкурса „Мис България“. С явен вот на авторитетното жури и интернет гласуване в реално време се отличи изборът на най-красивата българка за 2015 година. Организатор и лицензиант на конкурса е агенция „Интерсаунд“ с президент Ирина Папазова.

Победителката и двете и подгласнички ще представят България на престижните международни конкурси Miss Earth, Miss Planet и Miss Globe през следващата година, което дава хоризонт за развитие в областта на модата и открива перспектива пред нашите победителки за широка интернационална подкрепа на благотворителните каузи, които защитават.

Водещи на бляскавата церемония бяха Ваня Пенева и Орлин Павлов. В журито, председателствано от Ирина Папазова, присъстваха Йоан Гаврила и Ирина Хайет, организатори на „Мис Румъния“, Розарио Бове – Академия Дел Лусо, Михаел Глейдщман, Ердоан Мустафов, Наталия Гуркова – „Мис България“ 1998, Христо Сираков, Елена Ангелова – „Мис България“ 1999, София Борисова, Алисе Исмаил, Вили Боршукова и други специалисти в модната сфера.

Като пълноправен член на журито символично присъстваха и зрителите чрез техния интернет вот.

Бляскавата церемония започна с внушителен спектакъл, изпълнен от участничките. Хореографията, дело на Мартин Желев бе подчинена на градовете, която илюстрира символите на България.

Претендентките за короната бяха със специални тоалети с изобразени картини от родните им места, а след това дефилираха и с елегантни облекла. Момичетата танцуваха на сцената заедно с Орлин Павлов, представяйки красиви бански костюми, с невероятната хореография на Кремена Шопова.

В програмата взеха участие и финалистите от X Фактор и Гласът на България – Боряна Баташова, Сабатин Гогов, Тодор Гаджалов и Христо Младенов и Василена Шопова и Виктор Алеков Балет Ера. Специален гост на конкурса бе швейцарската звезда Ванеса Ака с артистичен псевдоним Ла Дива.

„Мис България“ 2015 – Марина Войкова е на 21 г от Елин Пелин. Завършила е класическата гимназия в София, а в момента учи „Българска филология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Интересното за нея е, че тя е и „Малка Мис България“ 2004, когато е била едва 9-годишна. Модел е от 2 години, а в Париж и Истанбул работи с едни от най-добрите модни агенции. През януари й предстои да пътува до Милано, а след това и до Лондон.

На второ място в конкурса се класира Александрина Цветкова. Тя е на 18 години, ученичка в Немската гимназия в Бургас, тренирала е 7 години художествена гимнастика.

На трето място се класира Ирена Петрова от Севлиево, която се занимава със спортни танци, акробатика, баскетбол. Студентка в „Нов български университет“ специалност „Бизнес администрация“.

Каузата на „Мис България“ тази година е насочена към екологично чиста среда за живеене. В подкрепа на това победителката ще получи чисто нов велосипед Leader. Голямата награда за „Мис България“ 2015 е стипендия на стойност 8000 евро предоставена от италианското училище за мода в Милано „Академия дел Лусо“.

Коментирай