Свободно време

Съвети за живота от 30-годишните

Живейте живота си със страст

12.02.2016г. / 16 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Скоро е бил рожденият ви ден или пък предстои. Сбогувате се с 20-те си години или вече сте малко след 30. Равносметки, преразглеждане на приоритетите, носталгия по миналото и тъга по това, което не успяхте да направите през 20-те си години.

Всичко, от което се нуждаете в моменти с такива мисли са съветите на 30-годишните. Прочетете ги, има смисъл в тях.

1. Ние трябва да обичаме. Знаете онази поговорка, която гласи, че е по-добре да си обичал и да си загубил, отколкото да не си. Махнете с ръка на клишетата и обичайте, дори и да ви боли понякога.

2. Любовта не е достатъчна. Въпреки че ние трябва да обичаме, любовта не е достатъчна, за да оцелеем. Любовта е глагол, действайте и покажете вашите чувства към любимия човек, близките ви.

3. Животът винаги има смисъл. Опитайте се всеки ден да правите малки стъпки, които ще ви помагат да растете като личност. Растежът е смисълът на живота.

4. Не подценявайте здравето си. Сега то трябва да е на първо място, за да може да следвате плановете си. Ако не сте здрави, нищо друго няма значение.

5. Вашата работа не е вашата мисия. Трупайте спестявания, градете кариера, но никога не поставяйте работата на пътя на здравето си, взаимоотношенията и любовта.

Снимка:  istock

 6. Открийте вашата страст, ако все още не сте я открили.

7. Взаимоотношенията са от значение. Добрата връзка с любим, колега, роднина, изисква постоянство.

8. Не е нужно всички да ви харесват. Искаме да бъдем винаги добре приети, обичани, но животът не работи по този начин. Затова не се стремете на всяка цена да ви харесат.

9. Помислете за всички съвети, които са ви давани през годините. Ако трябва си ги запишете. Сега ги разбирате по друг начин, нали?

10. Щастието идва отвътре, а не от нещата, които притежавате. Когато сте щастливи със себе си, ще намерите щастие и в любовта, работата, взаимоотношенията.

Коментирай