Свободно време

Какви грешки не повтарят успешните личности?

Не правят нещо, което не искат

29.11.2016г. / 08 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпреки че хората се различават по пол, раса, интереси, ценности, най-общо казано се делят на два вида – успешни и неуспешни. Това не значи, че успешните личности не се провалят в някой аспект на живота. Но това, към което се стремят е да не повтарят грешките си.

Успешните хора никога отново не биха:

Не се връщат към това, което не работи

Несполучлив проект, любовна връзка и т. н. Когато нещо не работи, не е според нашите очаквания, не бива да повтаряме грешката и да се връщаме към него. Губим време, очаквайки да постигнем различни и по-добри резултати. Грешка, която успешните хора не допускат.

Не правят нещо, което не искат

За всичко, с което се захванем и сме част от него, трябва винаги да си задаваме въпроса „Защо го правя?“. Подходящ ли съм за това нещо, устойчиво ли е за мен, ще ми донесе ли това, от което се нуждая. Ако на всички тези въпроси отговорът „Не!“ надделява, може би няма причина да продължавате.

Не играят ролята на жертва

Една от най-големите разлики между успешните и неуспешни личности, е че в живота, любовта и бизнес отношенията никога не повтарят грешката да мислят себе си за жертва. Или казано по друг начин те не виждат себе си като жертва, дори в моментите, в които според фактите са такива.

Не се опитват да променят хората

В любовта, в работата, сякаш винаги се опитваме по някакъв начин да променим хората срещу себе си. Успешните личности не губят време в това. Когато не можете да накарате ваш служител да бъде отговорен към работата или партньорът ви не проявява нужния характер във връзката ви, или ги освободете, или ги накарайте да усетят последствията от собственото си нехайство.

Не се опитват да угодят на всички

Работа, семейство, приятели, деца... Динамиката на живота сякаш изисква да бъдем на разположение на всеки и по всяко време. А къде сте вие? Успешните личности никога не правят грешката да угаждат на всички. Живеят целенасочено и са отдадени на правилните хора.

Свързани статии

Не избират краткосрочния комфорт пред дългосрочния

Една от фундаменталните разлики между успешните и неуспешните личности, както по отношение на личния живот, така и по отношение на работата е, че първите винаги се стремят към постигане на дългосрочни взаимоотношения, които да носят желаното.

Много лишения, преминаване през трудности, но задържане на постигнатите резултати. Полагане на усилия с цената на това да получат дългосрочна полза. За разлика от тях неуспешните инвестират време, средства, емоции в краткосрочните взаимоотношения и проекти.

Снимка: istock

Коментирай