Свободно време

Любопитни факти от живота на Григор Димитров

25-годишният тенисист е в пика на кариерата си

26.01.2017г. / 16 01ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

 

Григор Димитров е най-добрият български тенисист и в момента се намира в пика на своята професионална кариера.

Спортистът, с когото милиони българи се гордеят, утре ще играе полуфинал на Australian Open срещу Рафаел Надал. Стискаме му палци да победи!

Вижте някои от най-интересните и любопитни факти за българския тенисист.

  • Григор е роден на 16 май 1991 година в Хасково, България.
  • За първи път Григор хваща ракета, когато е на 3 години, а от 5-годишна възраст започва да играе.
  • Баща му, Димитър, е бил негов треньор в детските му години.
  • През 2007 г. Гришо става Европейски шампион до 16 години в Москва, Русия без загубен сет.
  • Като юноша Григор става най-добрият тенисист, печелейки Уимбълдън за юноши и US Open през 2008-а година.
  • Именно в юношеските му години, заради сходния му стил на игра с този на Роджър Федерер, му дават прякора Бейби Федерер „Baby Fed“. Самият Григор е признавал в интервюта, че се чувства поласкан от сравнението, но иска да изгради свой собствен стил, с който да го запомнят.
  • С победата си над Новак Джокович през май 2013 година, Димитров става първият български тенисист, записал победа над действащ номер 1 в ранглистата. Ударите на Гришо редовно попадат в класациите на АТР за най-атрактивни изпълнения, като българинът е смятан за най-техничния играч, заедно с французина Жо-Вилфред Цонга.
  • Григор Димитров е най-добрият спортист на България за 2014-та година.
  • През 2016-та година Григор бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Хасково“. На церемонията тогава Гришо бе изключително емоционален и не скри радостта си от жеста.

Финансовото му състояние

От началото на своята кариера Григор Димитров е спечелил 7,55 млн. долара. Ако отиде на финал на турнира Australian Open ще прибави 1,9 милиона долара, а ако спечели, ще вземе 3,7 милиона долара.

В любовта

Както в професионалния тенис, така и в личния живот, Григор има спадове и върхове.

През 2012 г., Гришо има няколкомесечна авантюра с голямата американска тенисистка Серина Уилямс. Двойката има 10 години разлика във възрастта. Тези свои отношения Григор и Серина не обявяват никога публично.

Безспорно една от най-пикантните му любовни връзки беше тази с Мария Шарапова. Двамата бяха заедно 3 години, от 2012-та до 2015-та. За това време двойката стана любима на папараците и често бяха водещи новини в светските таблоиди.

След раздялата си с Мария, Григор не тъгува дълго и бързо намери утеха в прегръдките на сексапилната Никол Шерцингер.

Певицата и тенисистът се срещат вече от една година, а разликата във възрастта им е в полза на Никол, която е с 13 години по-голяма от Гришо.

Григор обича да се забавлява и поредното доказателство за това стана споделен видеоклип на Роджър Федерер, в който той, Григор и Тони Хаас изпълняват песента „Hard To Say I`m Sorry“.

В галерията ни може да разгледате снимки на чаровния Григор Димитров.

Коментирай