Свободно време

Принцовете Уилям и Хари поставят статуя на принцеса Даяна в Кенсингтън

Синовете й ще сложат нейна статуя в обществената градина на двореца Кенсингтън

31.01.2017г. / 11 17ч.
Мария Дуковска
Принцеса Даяна и синът й принц Уилям. Снимка: Reuters

Принцеса Даяна и синът й принц Уилям. Снимка: Reuters

Синовете на принцеса Даяна, принц Уилям и принц Хари са възложили да направят статуя на майка им, която те ще поставят в градината на двореца Кенсингтън.

Според информация, разпространена до медиите в Обединеното кралство, статуята ще бъде сложена в публичната градина на двореца, със свободен достъп до нея. Принцовете вече са организирали комитет, който да събере пари по финансирането на проекта и да избере скулптор на статуята.

В общо изявление двамата братя казват: „Минаха почти двайсет години от смъртта на нашата майка и е време да се признае нейното положително влияние в Обединеното кралство, както и навсякъде по света чрез тази перманентна скулптура. Нашата майка докосна толкова много съдби.“

Все още не е известна датата, на която скулптурата ще бъде официално поставена, но принцовете се надяват това да се случи преди края на тази година.

Принцеса Даяна загина в трагична автомобилна катастрофа през август 1997 г. По това време принц Уилям бе на 15 години, а брат му, принц Хари на 12.

Принц Хари за майка си:

Свързани статии

„Единственото, което искам, е да направя майка ми много горда. Това е всичко, което искам.“, сподели принц Хари пред списание People в интервю, дадено миналата година.

„Когато тя умря, се отвори огромна бездна, не само за нас, но и за много други хора по целия свят. Ако аз се опитам и запълня поне малка част от тази бездна, тогава работата е свършена. Аз трябва да опитам, по добрия начин, да запълня тази празнина, колкото се може повече. Същото трябва да направи и Уилям“, завършва принц Хари със своите спомени за принцеса Даяна.

В галерията ни може да разгледате снимки на непрежалимата Даяна и да си спомните за нейните многобройни каузи по целия свят.

 

Коментирай