Свободно време

Какво да правите преди 9 сутринта за свеж старт на деня?

Енергия и добро настроение с някои съвети

10.03.2017г. / 06 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сутринта е времето, в което организмът ни се събужда и има нужда от добър свеж старт на деня. За да се заредим с енергия е нужно да възприемем някои ритуали, които е важно да се извършват преди 9 часа сутринта, за да сме бодри и енергични през целия ден.

Ето какво трябва да правим рано сутрин преди да е станало 9 часа.

1. Станете възможно най-рано. Спането до късно или до последния момент преди да изпуснете градския транспорт е вредно. Цялата тази паника от ставането в последния момент и тичането за работа вреди много на организма – повече, отколкото дори предполагате.

2. Медитирайте. Медитацията помага да успокоите нервната система, да съсредоточите мислите си, да се подготвите енергийно за деня и най-вече да се събудите плавно и приятно.

3. Разтягайте се. Разтягането помага да подготвите тялото си за предстоящия обикновено натоварен работен ден. Разтягането е полезно за ставите, подобрява координацията и гъвкавостта, кръвообращението и работата на редица органи. Освен това стимулира психическите процеси и менталното здраве.

Снимка: iStock

4. Пийте една голяма чаша вода 1 час преди да закусите. Дори е препоръчително да пиете сутрешното си кафе след като сте пили вода. Това помага за добрата хидратация рано сутрин, от която тялото ви има нужда.

5. Правете колкото се може по-прости неща. Не бързайте да отваряте пощата, да подреждате задачите, да правите закуска, да тренирате, да подготвяте децата (ако имате такива) за деня. Просто редуцирайте ангажиментите си рано сутрин и обърнете внимание на себе си. Само така ще сте продуктивни и енергични през деня.

6. Правете нещо, което ви мотивира. Независимо дали е слушане на музика, гледане на телевизия, пеене под душа, писане, рисуване или каквото и да е – правете го рано сутрин.

7. Пуснете си музика, която насърчава мисълта и успокоява. Обикновено това е класическата музика или приятни и успокояващи инструментали, но може и да е просто любимата ви музика. Проследете себе си и разберете кое ви прави спокойни и продуктивни.

Коментирай