Здраве и красота

Видове медитация за емоционална детоксикация

Наблюдавайте вълните на морето

15.03.2017г. / 14 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ежедневни задължения, графици, стрес.... Всичко това се отразява на физическото ни и психическо здраве. Дори и да се опитаме да се храним здравословно, да детоксикираме организма си, много е възможно да се нуждаем от спешна емоционална детоксикация.

Целта на емоционалната детоксикация е да се освободим от негативните мисли, емоции, болезнени спомени. Когато сме спокойни и уравновесени, тогава имунната система може по-успешно да върши своята работа.

Емоционалният баланс дори може да ни помогне да се отървем или да контролираме определени физически неразположения. Грижа за градината, наблюдаването на залеза, брането на плодове също са вид медитация. Ето още няколко вида медитации, които ще ви помогнат да живеете така както трябва – щастливо и балансирано.

Вълните на морето

Един от най-добрите начини да медитирате е като наблюдавате вълните на плажа. Докато седите или се разхождате по плажа, представете си, че всяка вълна, която идва към вас е прилив на енергия, която пречиства душата ви. Приближавайки тя успява да отмие всички рани, негативни емоции, стари спомени и душевни травми.

Когато се почувствате пречистени от водата, позволете на всяка следваща вълна да донесе сила и обновление на духа ви. Също така, когато влизате в морето, океана, езерото, реката, представяйте си всичко това, което искате да дойде в живота ви.

Сред дърветата

Разходка из природата, в гората, на излет, в планината, в собствената ви градина. Звучи чудесно, но не е достатъчно да извлечете максимума от силата на природата. Още като тръгнете да се разхождате повикайте феята на дърветата.

След това се насладете на спокойната и приятна обстановка, която дърветата създават. После погледнете към техните корени и живителните им сили. След това си представете как от стъпалата ви се спускат към земните недра корени. Отпуснете съзнанието си, заредете се с положителна енергия и продължете напред.

Песента на птиците

Пролетта ще ви донесе много от птичите песни. Самото наблюдаване на птици действа успокояващо и зареждащо. Фокусирайте се върху тези създания и тяхната песен. Песента на птиците е свещена музика, защото това са ангелски, небесни песни.

Те могат да лекуват наранената душа. Когато се стремите към изцеление не се фокусирайте върху совата, но я почитайте. Следвайте колибрито.

Наблюдаване на пчели

Това е една тайнствена и свръхестествена медитация. Те летят от цвят на цвят, разпръскват прашец, поемат от слънчевата светлина и излъчват лечебна честота. Когато се фокусирате върху пчелите, клетките в тялото ви се настройват на тяхната честота и започват да резонират с лечебната им вибрация.

Свързани статии

Събиране на камъни

Когато искате да се отървете от негативните емоции, направете си разходка из природата и се огледайте за малки камъчета, които привличат вниманието ви. Изберете тези, които са ви приятни на допир. След това назовете всяко от тях с името на емоцията, от която не се нуждаете, например вина, страх, гняв. Сложете камъчетата на нощното си шкафче и се опитайте да създадете връзка с тях.

Тяхната лечебна сила ще помогне да неутрализирате всичко, което ви тревожи и потиска. Когато почувствате, че камъните са си свършили работата, може да ги върнете отново в природата и да ги пуснете в течаща вода. Живата вода пречиства.

По материали от книгата „Лечителят медиум“ – издателство „Хермес“.

Снимка: istock

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Среден /3/ ( преди 7 години )
Представеното е вероятно адаптирано за западноевропейци страничен вариант на оригинала.Медитация не е нито релаксация, нито съзерцаване, нито визуализация. Човек, и за да препише, е нужно да има представа за какво става дума.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар