Свободно време

Кристиан Костов: Предстоят ми страхотни дела!

Кристиан се върна в България след финала на „Евровизия“ късно снощи

14.05.2017г. / 13 26ч.
Мария Дуковска
Кристиан Костов, снимка: Reuters

Кристиан Костов, снимка: Reuters

Българският представител на „Евровизия“ Кристиан Костов, който се класира на второ място в надпреварата, се върна от Киев по обед, съобщи Dnes.bg.

„Много ми е приятно, че така ме посрещат. Много се радвам, че съм у дома“, каза 17-годишният изпълнител на летище София.

Забравих вече всичко. Гледам напред. Предстоят ми страхотни дела. Искам да работя пак, искам да се върна“, каза талантливият певец.

Изпълнението му на „Евровизия“ успя да взриви социалните мрежи. Голяма подкрепа и благодарности за успеха получи Кристиан от цял свят в страницата си във Facebook.

„Крис – ти си нашият победител, гордеем се с теб“, пишат стотици българи.

Миналогодишният участник в „Евровизия“ Поли Генова честити класирането на Кристиан: „Втори смееее! Честито на Kristian Kostov!“

„Огромен успех за България, невероятно представяне, музика, талант, харизма“, написа Владимир Ампов – Графа.

„Това беше най-добрата песен! Страхотно изпълнение! Нямам думи!“, настоя певецът.

Преди финала Кристиан получи подкрепа и от своя ментор, руския певец Дима Билан. Самият той, когато се явява за първи път на „Евровизия“ през 2006 г. е класиран втори. През 2008 г. обаче успява да спечели конкурса.

„Крис!!! @kristian_kostov_official! Удачи тебе сегодня !!! Ты действительно большой музыкант со своим неповторимым и ярким, бросающимся в глаза миром !!“, пише Билан.

Снимки: Reuters

Кристиан Костов е роден в Москва на 15 март 2000 г. Неговият баща е българин. През 2006 г. се записва в известния руски детски ансамбъл „Непоседи“. Участва в първия сезон на руското издание на шоуто за таланти „Голос. Дети“ в отбора на Дима Билан и стига до финал. През сезон 2015/2016 стига до финал и завършва на второ място в българското издание на X Factor. Издава дебютния си сингъл „Не си за мен“ през октомври 2016 г. С него заема първо място в националната класация на най-излъчваните български песни в радио и телевизионния ефир.

Коментирай
Свободно време