Свободно време

Брижит Макрон: Аз закусвам с бръчките си, Еманюел с младостта си

Първата дама на Франция в откровено интервю

18.08.2017г. / 17 23ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Брижит Макрон, първата дама на Франция, споделя искрено и лично за живота си с 24 години по-младия от нея Еманюел Макрон. Брижит даде интервю за списание „Ел“. В него 64-годишната президентша проявява чувство за хумор, коментирайки голямата разлика във възрастта със съпруга ѝ, казвайки: „Единственият му недостатък е, че той е по-млад от мен.“

Отново към темата за възрастта, Брижит допълва:

Така че, 20-те години разлика между нас, това е нищо. Разбира се, закусваме и обядваме заедно – аз с моите бръчки, той с неговата младост – но това е положението. Ако не бях направила този избор, щях да пропусна живота си“, категорична е мадам Макрон.

Брижит среща Еманюел в началото на 90-те години на миналия век, тя е омъжена и има три деца тийнейджъри. Тя е учителка, а бъдещият президент на Франция – нейн ученик. Той се влюбва лудо в нея и ѝ заявява, че някой ден ще се ожени за нея. Никой не подозира, че след години двамата наистина ще сключат брак. Брижит най-малко е очаквала това да се случи. Но все пак, след години, пътищата им отново се пресичат.

Пренебрегвайки хорското мнение относно разликата във възрастта, през 2006 г. Брижит се развежда с мъжа си банкер и на следващата година се омъжва за бившия си ученик, станал вече висш чиновник. Тя отива при него в Париж и преподава в частен лицей. Разводът с първия й съпруг и как това се е отразило на децата й до днес вълнува Брижит и тя не го крие. За този период споделя:

„Знам, че нараних децата си и за това се обвинявам най-много. Но не можех да не го направя. Има моменти в живота, когато човек взема съдбовни решения. За мен това беше моментът.“


Интервюто за „Ел“ е първото, дадено от Брижит Макрон след избирането на съпруга ѝ на 7 май.
Първата дама досега пазеше мълчание пред медиите, като се изключат няколко фоторепортажа в популярни списания или видеоклипове от Елисейския дворец, разпространени в социалните мрежи.
Брижит Макрон се появява на корицата на списанието днес, но не само във Франция, а и в някои чуждестранни издания на „Ел“.

В галерията ни може да разгледате кадри на някои от най-важните моменти в живота на Брижит и Еманюел.

Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
Бебо ( преди 6 години )
3 rate up comment 2 rate down comment
в ( преди 6 години )