Свободно време

2Cellos – един концерт с най-красивата филмова музика

Музикалното дуо с грандиозно шоу у нас

05.12.2017г. / 11 27ч.
Михаела Лазарова
Снимка: facebook 2Cellos

Снимка: facebook 2Cellos

Представете си талант, класически музикални инструменти и едни от най-любимите ви песни в едно. За тези от вас, които пропуснаха едно грандиозно музикално шоу, ще кажем, че ние успяхме да се докоснем отново до невероятното изпълнение на 2Cellos.

Едно от най-успешните музикални дуота гостува за трети път у нас. Концертът им, който събра хиляди почитатели в зала „Арена Армеец“ е част от турнето, което представя новия им албум – „Score“.

Лука Сулич и Степан Хаузер изпълниха някои от най-красивите мелодии от филми и телевизионни сериали, но представени в нови аранжименти за виолончело и оркестър, сред които „Игра на тронове“, „Гладиатор“, „Титаник“. Така премина първата част на концерта, като на видеостена за всяко парче бе подготвена и красива мултимедия, която напомняше за съответния филм.

Във втората част почитателите на 2Cellos пяха и танцуваха под звуците на най-големите хитове в изпълнение на виртуозните челисти. Парчета на Майкъл Джексън, AC/DC, The Doors, Нирвана и други отново бяха част от техния репертоар.

Лука и Степан пристигнаха от Берлин, а в България и Румъния ще са последните им концерти в Европа и за годината. Световното им турне ще продължи от 16 януари 2018 с концерти в САЩ.

„Ние обичаме музиката! Този албум представя някои от нашите любими парчета на любимите ни филмови композитори. Да имаме възможността да ги адаптираме за чело, докато работим с оркестър на световно ниво като Лондонският симфоничен оркестър е една сбъдната мечта“, споделя Степан Хаузер.

Пред хилядите си фенове в България, които успяха да дойдат на техния концерт, споделиха, че се радват да бъдат отново тук и обещаха да се върнат през 2018-а. От 2011 година, когато поставят своето начало 2CELLOS се превърнаха в синоним на неповторим стил, който руши границите между музикалните жанрове, впечатляващи изпълнения, невероятна харизма, изпълнение на живо, което може да вдъхнови всеки.

Благодарим ви за вълшебните мигове и за красивата музика, която ни подарихте!

Снимка: facebook 2Cellos

 

Коментирай