Свободно време

Елизабет Лоуел – Неподходящ заложник

05.12.2007г. / 14 38ч.
Аз жената
Елизабет Лоуел – Неподходящ заложник

Елизабет Лоуел е псевдоним на Ан Максуел. Самостоятелно и в съавторство със съпруга си Евън, тя е написала над 60 романа, издадени в 30 милионен тираж и преведени на 30 езика.

Пишейки като Ан Максуел, тя започва кариерата си през 1975 г. с научнофантастичния роман “Промяна”. Седем от деветте й научнофантастични книги са били предлагани за наградата “Небюла”, а една – за наградата Книга на Америка.

През 1985 г. “Дабълдей” издава първия криминален роман на Ан и Евън (с псевдоним А. Е. Максуел), представящ тандема Фидлър и Фиора. Четвъртата книга в серията е обявена от сп. “Тайм” за един от най-добрите криминални романи през 1988 г.

Ан Максуел, в съавторство с Евън, е издала 4 трилъра, последният от които е “Сенки и коприна”. Тези книги са в националните класации за бестселъри.

През 1982 г. Ан започва да пише романтични четива под псевдонима Елизабет Лоуел. С това име тя получава множество награди на гилдията, включително и наградата за цялостно творчество от Асоциацията на американските писатели на романтична литература. От юли 1992 г. над 30 от романите й са били в бестселъровата класация на Ню Йорк Таймс.

В бестселъровите романи на Елизабет Лоуъл се преплитат напрежение и романтика. Елизабет Лоуъл е синоним за наелектризираща проза, съчетаваща с лекота напрегнато действие, интрига и страст.

За “Неподходящ заложник”:
По настояване на баща му 16-годишният Лейн, син на федерален съдия Грейс Силва, е изпратен в елитно частно училище. Един ден обаче Грейс получава обаждане да се яви незабавно в училището, ако иска да види сина си жив. Там тя разбира, че съпругът й е откраднал милиони долари от най-опасните хора на света – наркобароните на Мексико – и е оставил Лейн за заложник. Само един човек може да й помогне – Джо Фароу. Мъжът, с когото младата Грейс е прекарала един единствен страстен уикенд преди той да влезе в затвора. Специалист по отвличанията, Джо трябва да направи и невъзможното, за да спаси Лейн. На крачка от смъртта, Джо и Грейс откриват, че любовта и цената на свободата не подлежат на преговори...

Цитати за книгата:
“Увлекателно четиво за любителите на трилъри”.
Пъблишърс Уикли

“Усетът на Елизабет Лоуъл за изграждане на диалог и майсторската й интуитивна характеристика на героите непрекъснато я издигат една класа над повечето писатели в жанра”.
Шарлот Нюз & Обзървър

“Романтичният съспенс е нейният истински бастион”.
Стар Трибюн (Минеаполис)

обем: 416 стр.
Излиза между 10 и 14 декември 2007 г.
Цена: 9,95 лв.

Коментирай