Меню

Свинско с ябълков сос

20 май 2024 | 12:20 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Свинско с ябълков сос
40 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне
  1. Смесете половината от солта, чесъна на прах, двата вида пипер и ги поръсете от двете страни на месото. 
  2. Втрийте добре. 
  3. Загрейте голям тиган на средна към висока температура. 
  4. Стоплете в него 1 супена лъжица от зехтина. 
  5. Запечатайте месото от двете страни, по 2-3 минути от всяка. 
  6. Извадете от тигана и оставете настрана. 
  7. Добавете оставащия зехтин в тигана. Разклатете, за да обере остатъците от вкусовете на месото. 
  8. Добавете нарязаните ябълки, ½ чаша вода и покрийте с капак. 
  9. Нека се задушат за 5-6 минути. 
  10. Махнете капака и добавете оставащата ¼ лъжица сол, захарта, канелата. 
  11. Гответе за още 2-3 минути с разбъркване, докато ябълките станат съвсем меки и се превърнат в гъст сос, леко карамелизиран. 
  12. Сервирайте свинското, полято със соса и поръсено с пресен магданоз (по желание). 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай