Свободно време

Преоткрий себе си – Виктория Моран

11.02.2008г. / 11 12ч.
Аз жената
Преоткрий себе си – Виктория Моран

Струва ли ви се, че денят ви е посветен на това колко килограма тежите, как изглеждате и колко пари получавате? Сякаш не живеете пълноценно, а времето ви минава в решаване на проблеми, грижи за другите и съобразяване с нечии изисквания! Независимо дали сте на 20 или на 70, кратките, ясни и разбираеми напътствия в тази книга ще ви научат как да постигнете хармония със себе си и как да изразявате вътрешната си красота, така че всички около вас да я забележат.

Заедно с Луиз Хей Виктория Моран е сред най-известните американски автори на книги за самопознание и самопомощ. С новата си книга тя се стреми да повдигне самочувствието на жената – независимо от нейната възраст, професия и социално положение, и да й помогне да открие своята вътрешна сила. Отнасяй се грижливо към дреболиите, бъди вярна и толерантна, потопи се в красота, избягвай грозните неща, уважавай онова, което си и което цениш – това са само част от посланията на авторката. Нейните напътствия, приложими дори в най-дребните всекидневни ситуации, вдъхновяват всяка жена да заживее живота, за който винаги е мечтала.

Според Виктория Моран щастието е постижимо, само ако човек се доближи до своята вътрешна същност, която го прави неповторим. Ключът към душевната красота и хармония е да погледнем по нов начин на дребните и на пръв поглед незабележими страни на всекидневието, а не да променяме коренно живота си. Без да кара читателката да решава сложни тестове, да пресмята точки или да се самоанализира, Виктория Моран й предлага един много лесен начин да преоткрие себе си – като си доставя малко повече внимание и удоволствие. Добър съвет в тази насока е посланието: “Живей, вместо да посвещаваш живота си на това колко тежиш”.

Посланията в книгата са кратки, ясни, разбираеми и напълно приложими, като например: “Придобий един по-добър навик”, “Дай на тялото си тишина”, “Мисли хубави неща за себе си”, Заобиколи се с хора, които виждат твоята красота”, “Вземи си вана в събота вечер”, “Обикни дисциплината”, “Основи си фонд “грижа за себе си” и т. н. Авторката отделя специално място и на ползата от правилното хранене, йогистките практики, аюрведическата лечебна система и други начини, чрез които човек може да изпълни тялото си с повече енергия, а живота си – с повече светлина и радост.

Виктория Моран е известна американска писателка и журналистка, чест гост в шоуто на Опра Уинфри. Книгите й са издадени в 27 страни.
Цена 10 лв., Издателство “Слънце”, 2008

Коментирай