Свободно време

“Магията на мащабното мислене” – Дейвид Шуорц

18.03.2010г. / 13 38ч.
Аз жената
“Магията на мащабното мислене” – Дейвид Шуорц

Тръгнал от едностайно училище в селските райони на Индиана, Дейвид Дж. Шуорц стига до президент на собствена компания и лектор на повече от три хиляди семинара за търговия и мениджмънт. Написва феноменалния си бестселър “Магията на мащабното мислене” преди повече от 50 години.
Докато подготвя книгата си, Шуорц разговаря с много хора, достигнали върха в своите области. Те не му дават детайлни инструкции за успех, а му казват най-важното: ключовият фактор за успеха е чисто и просто желанието да го постигнеш. Не е вярно, че има “твърде много вождове и твърде малко индианци” – тъкмо напротив. Едни хора избират да бъдат лидери, други – да бъдат водени. Успехът не е плод нито на късмета, нито на таланта, нито дори на интелекта – той е резултат от нашия избор.

“Магията на мащабното мислене” дава полезни методи, а не голи обещания. Д-р Шуорц представя една внимателно подготвена програма за извличане на максимума от работата, брака и социалния живот. Той доказва, че не е нужно да си интелектуалец или да си роден с талант, за да постигнеш истински успех и удовлетворение – достатъчно е да усвоиш мисленето и поведението, които ще ти ги осигурят.

Съдържание
Какво ще ви даде тази книга
1. Вярвайте в успеха и ще го имате
2. Излекувайте се от оправдаването, болестта на провала
3. Изградете си самоувереност и унищожете страха
4. Как да мислим мащабно
5. Как да мислим и мечтаем креативно
6. Вие сте това, което мислите, че сте
7. Контролирайте средата си: търсете най-доброто
8. Направете нагласите си свои съюзници
9. Имайте правилно мислене за хората
10. Развийте навика да действате
11. Как да обърнем поражението в победа
12. Израствайте с помощта на целите си
13. Как да мислим като лидери

Книгата накратко
Вярвайте мащабно. Мащабът на вашия успех зависи от мащаба на вашата вяра. Поставете си дребни цели и очаквайте дребни постижения; поставете си големи цели и ще постигнете големи успехи. Запомнете също и това! Големите идеи и големите планове са често пъти по-лесни – поне със сигурност не са по- трудни – от малките идеи и малките планове.
Редовно си напомняйте, че сте по-добри, отколкото си мислите. Успелите хора не са свръхчовеци. Успехът не изисква свръхинтелект. Нито в успеха има нещо мистично – а и не е резултат от късмет! Успелите хора са просто обикновени хора, които са развили вярата в себе си и в това, което правят.
Никога – наистина никога! – не се подценявайте.
Когато вярвате, но наистина вярвате, че нещо може да бъде направено, вашият ум ви помага да намерите начини да го направите. Вярата, че нещо е възможно, разчиства пътя към решенията.
Как мислим си личи от това как действаме. Нагласите са огледалото на съзнанието ни; те отразяват мисленето.
Всяка ситуация си има и добрата страна.
Ключът към успеха в бизнеса е: правете това, което правите, по-добре – и го правете повече.
Направете това, от което се страхувате, и страхът ви ще изчезне.
Мислете мащабно и ще живеете мащабно. Ще се радвате на голямо щастие, големи постижения, големи доходи...
Фактът, че държите тази книга, показва, че сте достатъчно интелигентни, за да потърсите инструментите, които ще ви отведат там, където искате да стигнете. За изграждането на всичко, което ни заобикаля, ни трябват инструменти. Много хора се опитват да изградят успешен живот, но забравят, че има инструменти, които ще го осигурят. Вие – не!
Кой не е чувал твърдението, че успехът не си струва цената, като че ли трябва да си продадете душата, семейството, живота, съвестта, ценностната си система, за да стигнете до върха? В действителност успехът не иска жертви. Нещо повече: всяка стъпка напред се отплаща.

Издателство Изток-Запад, 2010 г.
280 стр., мека подвързия
Корична цена: 15 лв.

* * *

НЛП за мениджъри – как да бъдем съвършени в работата си
Самоусъвършенстване с "Мъдро сърце" на Джак Корнфийлд
Овладейте изразителността на тялото с “Тайният език на общуването”
Дефицит ли е доброто лидерство?
Общуването – актьорска игра

Коментирай