Свободно време

“Докато сестра ми спи” – Барбара Делински

25.03.2010г. / 10 58ч.
Аз жената
“Докато сестра ми спи” – Барбара Делински

“С всеки нов роман Барбара Делински задълбава все по-дълбоко в човешкото сърце и душа”.
Синсинати Инкуайър

Барбара Делински е родена и израснала в предградие на Бостън. През 1963-а година завършва средното училище “Нютън”, през 1967 се дипломира като бакалавър по психология в университета “Тъфтс”, а през 1969 г. защитава докторска степен по социология в Бостънския колеж. Преди да се отдаде на писателската си кариера, Барбара Делински е работила като изследовател в “Масачузетската общност за предотвратяване на насилието спрямо деца” и като фотограф и репортер за “Белмън Херълд”. Била е член на борда на директорите на Центъра за борба с рака към Масачузетската болница, все още е член на президентския съвет на Националната коалиция за борба с рака. Работи и като съветник на “Дъ ривърс едж” – студентско издание на “Ривърс Скуул” в Уестън, щата Масачузетс. Живее в Ню Ингланд заедно със съпруга си, който е адвокат, и тримата им сина.

От 1980 година насам г-жа Делински е написала над 60 романа. След първите си стъпки в романтичния жанр тя бързо се ориентира към по-сериозната женска проза със заглавията си “Повече от приятели”, “За дъщерите ми” и други. Барбара Делински създава впечатляващи персонажи и силно емоционални истории за брака.

Книгите й редовно се появяват в най-престижните бестселърови класации на “Ню Йорк Таймс”, “Уошингтън Поуст”, “Бостън Глоуб”, “Пъблишърс Уикли” и “Ю Ес Ей Тъдей”.

Романите на Барбара Делински са преведени на 25 езика и се продават в милиони екземпляри по цял свят. Сред най-обичаните от тях са: “Съседката”, “Случайна жена”, “Да флиртуваш с Пит”, “Имението”, “Лятото на дързостта”, “Скрити истини”, “Повече от приятели”, “Семейно родословие” и “Тайната между нас”.

Сега една от най-продаваните световни авторки предлага на своите читатели поредната завладяваща история – новата й книга “Докато сестра ми спи” излезе на българския книжен пазар под знака на ИК “Хермес”.

Семейство Сноу има три вече пораснали деца, които успешно се справят с предизвикателствата на живота. Синът им Крис е създал собствено семейство и гради успешна кариера. Моли взема дейно участие в семейния бизнес за отглеждане на цветя. По-голямата сестра – Робин, е гордостта на семейството с много победи в престижни състезания по маратон.
Робин тренира за Олимпиадата, когато е намерена в безсъзнание на пътя. В болницата се установява, че е получила инфаркт и е изпаднала в кома. Съкрушените родители отказват да приемат мрачните прогнози на лекарите. За пръв път Моли получава възможността да излезе от сянката на Робин. В този труден момент тя трябва да бъде близо до сестра си, да утешава родителите си и да се грижи за семейния бизнес.
Когато Моли намира случайно дневника на Робин, наяве излизат дълго премълчавани истини. В семейство Сноу трябва да признаят греховете си и да намерят сили да си простят.

320 стр.
На книжния пазар от 05.03.2010 г.
Корична цена: 11,95 лв.

* * *

Драматичният финал на сагата за Ема Харт
“И сексът е в главата...” – Даниъл Еймън
“Обещания в смъртта” – Нора Робъртс
“Мъртви в Далас” – Шарлейн Харис

Коментирай