Свободно време

“Правилата на отмъщението” от майстора на шпионския трилър на XXI век

29.03.2010г. / 09 54ч.
Аз жената
“Правилата на отмъщението” от майстора на шпионския трилър на XXI век

Веднъж влязъл в играта, никога не се отказвай!
Кристофър Райх

Олимпийският рекордьор
Всичко започва през 1998 г., когато перфектният мениджър и специалист по финансови сливания Кристофър Райх става най-успешното ново име в литературата. Роден в Токио и израснал в Лос Анджелис, години наред той работи в елитни банки в Швейцария. В разцвета на кариерата си обаче Кристофър Райх решава да се отдаде на едно ново занимание, което ще му донесе много пари, слава и световно признание.
През 1995 г., когато е на 36 години, той се премества заедно с жена си – която е швейцарка – в тексаското градче Остин. Там решава да превърне преживяванията си в дебрите на банковия бизнес в нов начин за печелене на пари. Резултатът е фантастичен. Още първият му трилър “Кодирана сметка” жъне огромен успех на световния книжен пазар, а банковата сметка на банкера-писател набъбва с два милиона долара. Животът на Кристофър Райх е окончателно променен. Новото му призвание е да бъде писател, който да промени облика на шпионския трилър и да завоюва много върхове в полето на литературата. Стартът е даден с “Кодирана сметка”, а състезанието продължава с “Белия лъв”, “Първият милиард”, “Банкер на дявола” и “Клубът на патриотите”.
Финалната права в литературната олимпиада е пресечена победоносно с “Правилата на измамата”. С излизането си на световния книжен пазар тя взривява бестселъровите класации. “Правилата на измамата” е първият от серия романи с главен герой д-р Джонатан Рансъм, в които на фона на международни заговори, световен тероризъм и борба за преразпределение на територии и пари, са представени съдбите на чувствителни и добродетелни герои с интересно минало, объркано настояще и неясно бъдеще. Сега Кристофър Райх предлага на своите почитатели втория роман от серията – “Правилата на отмъщението”.

След предотвратяване на атентата срещу пътнически самолет д-р Джонатан Рансъм се връща към работата си за “Лекари без граници”. Съпругата му – Ема, се скрива отново, за да избегне отмъщението на Дивизията – американската секретна организация, свързана с атентата.
Д-р Рансъм е поканен да участва в конференция в Лондон, където за негова приятна изненада го очаква Ема. Но радостта му от срещата е помрачена, защото съпругата му се сбогува с него завинаги. Джонатан я проследява и неочаквано се озовава в центъра на бомбен атентат срещу руския вътрешен министър. Ема изчезва в суматохата, а д-р Рансъм е арестуван като главен заподозрян за терористичния акт.
Изправен пред опасността да получи доживотна присъда, Джонатан успява да избяга. Разследващите случая вярват, че той ще ги отведе до неуловимата шпионка. Дивизията също го следва по петите, за да се добере до Ема. Джонатан Рансъм обаче е твърдо решен да открие съпругата си първи и този път да разбере цялата истина.

Отзиви за книгата:

“Удар направо в десетката! Кристофър Райх е ненадминат в жанра”.
Дейвид Балдачи

“Райх е майсторът на шпионския трилър на 21 век”.
Клайв Къслър

“Кристофър Райх винаги е бил един от любимите ми автори. Този път той надмина себе си!”
Джеймс Патерсън

Обем: 392 стр.
На книжния пазар от 12.03.2010 г.
Корична цена: 12,95 лв.

* * *

“Обещания в смъртта” – Нора Робъртс
Как да свалиш богаташ

Коментирай