Майчинство

Най-добрите храни за стимулиране на кърмата

Хапвайте бадеми и сладки картофи

14.10.2015г. / 14 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

По време на фазата на кърменето, майките се нуждаят от повече енергия и храна, богата на най-важните хранителни елементи. Храната е важна не само за това как и колко бързо ще се възстановим след появата на бебето, но и за качественото отделяне на кърмата.

Аспержите, сусамът, чесънът са само час от полезните храни, които е добре да добавите в менюто си. Запишете и следващите няколко.

Овесена каша

Овесената каша е една от най-полезните храни за кърмачки. Тя ще ви даде ситост за дълги часове, повече енергия и фибри за добро храносмилане. Също така консумацията на овесена каша може да намали риска от появата на диабет след раждането, но и ще насърчи отделянето на кърма.

Сьомга

Сьомгата е чудесен източник на есенциални мастни киселини и Омега-3. Тези два компонента са от изключително значение за кърмещите майки. Също така консумацията на сьомга ще повиши отделянето на хормоните свързани със стимулирането на лактацията. Ето защо е добре да хапвате 2 или 3 пъти седмично печена или варена сьомга. Също така този вид риба е идеална за вашата възстановителна диета.

Моркови

Една порция моркови на ден ще направи чудеса с лактацията. Подобно на спанака, морковите също имат насърчаващи отделянето на кърма качества. Те са богати на витамин А, който играе важна роля за качеството на майчиното мляко.

Кафяв ориз

Чудесен е за здравословната ви диета. Също така ще ви даде повече енергия, но кафявият ориз съдържа някои вещества, които помагат за нормализиране на промени в настроението, съня, кръвната захар. За да стимулирате хормоните отговорни за лактацията, хапвайте кафяв вместо бял ориз.

Свързани статии

Бадеми

Бадемите са богати на Омега-3 и витамин E. Витамин E ще направи кожата ви по-красива и ще помогне за възстановяването й след раждането. От друга страна Омега-3 помагат на кърмещите майки да отделят повече мляко. Хапвайте всеки ден поне по 10 ядки пресни бадеми.

Сладки картофи

Сладките картофи са основен източник на калий. Този минерал е от изключително значение за енергийните нива. Също така полезните зеленчуци са богати и на витамини от групата В и витамин С, както и на магнезий. В допълнение и не на последно място сладките картофи ще помогнат да имате качествена кърма за по-дълго време.

Снимка: photl.com

Коментирай