Семейство

Деца и алергии

23.04.2010г. / 12 58ч.
Аз жената
Деца и алергии

23 април е Национален ден за борба с алергиите в детска възраст. Основното, което трябва да знаем по този въпрос, е че днешните алергии са различни! И децата са най-рисковата група.

Алергиите стават все по-агресивни, с персистиращи симптоми, съпътстващи заболявания и значително нарушават качеството на живот на пациентите. Според данни на Световната Здравна Организация (СЗО) алергичният риноконюнктивит засяга повече от 115 млн. души по света. През последните 20 години се наблюдава не само рязко увеличаване на алергиите, но и поява на алергични реакции в по-късна възраст.

Това нарастване на алергиите в цял свят се дължи както на факторите на околната среда, така и на промени в начина на живот.

Избрахме днешния ден, за да представим за първи път променения www.alergii.com, който има за цел да Ви предостави ясна и точна информация за алергията като заболяване, за механизмите на нейното активиране, начините за ограничаване на симптомите, нейното лечение и не на последно място да обърне внимание на значението на нейното навременно диагностициране за защита на здравето на децата. На сайта можете да получите отговори на поставени от Вас въпроси към специалисти – алерголог и дерматолог, както и на често задавани въпроси, които, надяваме се, ще Ви помогнат да овладеете по-лесно симптомите на алергия и ще запазят качеството Ви на живот.

* * *

Днешните алергии – проблем за цяла Европа
Детската астма се лекува успешно

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
майка ( преди 11 години )
Противно на традиционните разбирания за полезност на храните - медът и кравето мляко дават най-много алергии. От млякото се появяват пъпки по лицето, получават се чести хреми, защото образува в организма много слуз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар