Козметика и грим

Как да се гримираме?

29.04.2010г. / 12 32ч.
Мария Дуковска
Как да се гримираме?

Урок по професионално гримиране изнесе една от най-известните гримьорки в света Лин Дезнойе, пред група журналисти на специална пресконференция. Дамата, работила със звезди като Дъстин Хофман, Жан Пол Готие, Лайза Минели, Мери Джей Блайдж, изнесе нагледен урок по грим.

Хигиената
Лин Дезнойе е гримьор на компанията за професионална козметика Make up Art Cosmetics (M·A·C), която от май месец ще има представителство и в България. Лин на няколко пъти подчерта в презентацията си, че важно и неизменно правило за добрия грим е хигиената. Не бива да се ползват твърде дълго едни и същи четки за грим, както и апликатори, тъй като това изключително много може да навреди на кожата ни.

Тенденциите
Най-актуалните цветове в грима за пролет/лято 2010 са коралово, прасковено и лилаво. Всеки грим, който включва един от тези три цвята, може да претендира за модерност, сподели известната гримьорка. Като тип грим актуални са ъндърграунд стилът и елегантният.

Уличният стил в грима или т.нар. ъндърграунд, е характерен с акцентирането само върху една част от лицето. Това може да са очите, устните или тенът на лицето, но задължително фокусът да е само върху една част.

Моделът Розмари, върху чието лице Лин демонстрира тенденциите в летния макияж.

Елегантният грим е балансираният. Макияжът не бива да е ексцентричен, а премерен. Без прекалено много грим, но с хубава основа (фон дьо тен или пудра), задължителен блясък на скулите, може и бронзант, и хубаво очертани устни.

Очите
Започвайки да гримирате очите, трябва да се запасите с нужното търпение. Зоната около тях трябва да е добре почистена. Според Лин Дезнойе, за да бъде перфектен гримът ви е необходимо да използвате 4 четки - една за веждите, една плоска четка, с която да разнесете сенките за очи, четчица за миглите, с която да изчистите остатъците от спирала и една четка за околоочната линия, с която да почистите следите от молива за очи.

Устните
В последните години най-използваният козметичен продукт безспорно е гланцът за устни. Той успя да измести от трона негово величество червилото. Ако все пак държите преди да си сложите гланц, да очертаете устните си, то не бива да забравяте, че цветът на молива трябва да е максимално близък до цвета на устните. Или поне до цвета на гланца. След като сте нанесли последния щрих в своя макияж, а именно гланцът, то значи е време за парти! А вие вече сте неотразима! :)

* * *

Арабски грим
Козметика за свежа кожа без бръчки
Може ли да изядете вашата козметика?
Топ съвети за красив маникюр

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
hristiyana ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
monikaaa ( преди 11 години )
ami az misalq 4e po krasivo e da slojim malko 4eren moliv spirala pudra i glanc a ne da se tryfim kato za posledno li4no az polzvam kozmetikata na Dior i sam mnogo dovolna
отговор Сигнализирай за неуместен коментар