Козметика и грим

Френски маникюр – цени и идеи

04.05.2010г. / 15 45ч.
Джадала Мария
Френски маникюр – цени и идеи

Френският маникюр е много модерен напоследък. Цената му, зависи разбира се къде се прави, започва от 15 лева. За маникюра със специален лак OPI маникюрът се оскъпява с още 3 лева. Защо лакове OPI? Защото така лакът стои до 15 дни без да се драска и лющи.

При френския маникюр и декорацията е важна. Тя се прави допълнително за всеки нокът и се заплаща на бройка – 1,50 – 2 лева.

Използват се специални лакове, които са на водна основа и ако не се сложи топ лак отгоре (прозрачен лак, който поддържа блясъка на лака и заздравява) не се запазват. Не е препоръчително с тези лакове да се оцветяват върховете на френския маникюр, защото те са нетрайни.

Ако към декорацията на нокътя се инкрустира камъче, например се заплаща допълнително – около лев.

За да им бъде по-изгоден като цена, някои дами си правят обикновен маникюр (едноцветен лак и на края на нокътя от едната страна си слагат само по едно камъче). Така цената за всичко излиза около 10-12 лева.

Ако обаче искате да си направите еднодневен шантав маникюр в домашни условия, не е необходимо да си купувате 5 лака от скъпите – всеки от който е по 20 лева по козметичните магазини, а може да се използват български или турски лакове, за по 2-2,50 лева всеки. Много често тези фирми имат дори по-богата гама цветове, но нанасянето им е по-трудно и се лющят лесно. Затова и са само за ден.

* * *

Тенденции в маникюра пролет-лято 2010
Прическите в медно русо и огнено червено през 2010-а
Красив маникюр
Топ съвети за красив маникюр
Абитуриентски маникюр
Вижте снимки от конкурса Моят маникюр

Коментирай