4 ч.
			
						
		
Ако месото е от дивеч, поставете в марината от оцета, вода, лъжица девесил, нарязана на ситно глава лук, чесън, дафинов лист за една нощ.
После измийте и нарежете на дребно. Поставете в глинена тенджера, гърне. 
Поставете също олиото, нарязаните на ситно домати, картофи, цели чушките, подправките. Затворете с капака и поставете за 3-4 часа в 180 градусова фурна. 
Поднесете ястието топло. Може да гарнирате с пюре или зелена салата. 
Добър апетит!
* * *
 Пикантни ловджийски шишчета 
 Пикантни агнешки рулца 
 Агнешки дреболии по тарикатски 
 Шницели с ориз, агнешко и зеленчуци 
 Агнешко с гъби и картофи 
 Агнешко с булгур 
 Пържени агнешки шишчета 
 Празничното агнешко на Милена