Бременност

Кой да дойде на изписването на бебето?

25.05.2010г. / 10 00ч.
Аз жената
Кой да дойде на изписването на бебето?

В последните дни на бременността едва ли ще ви е до това, но още в мига, в който вече сте в болничната стая, а не в родилна зала, ще започнете да мислите за изписването! Да, колкото и да са добри условията в болницата, а те у нас са традиционно далеч от мечтаните, иска ви се час по-скоро вие и вашето съкровище да сте в уютната и спокойна семейна домашна обстановка. И започвате да мислите за изписването.

Възможно е от стреса и от цялата нова ситуация за вас да не съобразите да поканите някого и той да остане сърдит и пренебрегнат. Затова обмислете списъка с поканените отрано.

По традиция най-важните хора за бебето и семейството се канят на изписването, а това са: бабите и дядовците, сестрите и братята на родилката и бащата на бебето, евентуално с техните семейства и деца, кумовете. Ако ви изписват в по-зимни месеци можете да ограничите кръга на поканените. Но не забравяйте да поканите най-важните хора и знайте – те се радват заедно с вас и са очаквали този момент!

Понякога след изписването всички се втурват към дома заедно с родилката и бебето. Опитайте се да ограничите това. От една страна върлуват достатъчно грипове и вируси, а от друга – ще сте в достатъчно стрес от цялата ситуация. Но – както се получи. Погрижете се таткото да е напазарувал предварително и подготвил поне по чашка почерпка, както и нещо сладко, за да му върви сладък животът на бебето!

* * *

Изписват внучето ми утре!
Изписване на бебето от родилното
Изписване на бебето
Необходимите неща за бебето след изписването
Подгответе стаята на бебето
Надписване на картичка за новородено
Новородено бебе - как да го посрещнем
Православни обичаи за новородено
Колко струва да родиш дете?
Новороденото – седмица първа

Коментирай