Здраве и красота

Жени и фитнес – да, да, и да

23.06.2010г. / 13 11ч.
Аз жената
Жени и фитнес – да, да, и да

Като че не е много обичайно жените да ходят на фитнес. Особено за мъжете. Ако ги питате – мястото на жената е в кухнята до печката най-често. Но едно е ясно – времената, в които жените се грижеха основно за домакинството и не за себе си отминаха! Момичетата все по-често отделят време за себе си и освен на аеробика, плуване, каланетика – ходят и на фитнес. Ето някои правила за тези, които сега се престрашават да започнат.

Да не ви пука!
Първите пъти във фитнеса след дълго отсъствие на физически занимания, спорт или след раждане и отпуснато тяло са много стресиращи. Опитайте се максимално бързо да се отърсите от стреса. Най-лесно това ще стане ако не ходите сама, а с една или повече приятелки. Наистина, фитнес залата е пълна с мъже. Но нека не ви пука, че са там. Те си се занимават основно със себе си!

Имайте желание за промяна!
Движението дава невероятна енергия, макар да е уморително. Но най-важното е да имате желание да се промените. Това означава към спорта да добавите поне лека диета и повече време в движение. Започнете още от днес.

Бъдете последователна!
Ако тръгнете – не спирайте. Упражнения от един път в седмицата няма да помогнат много. Опитайте поне три до шест месеца поне два до четири пъти в седмицата. Така и само така ще постигнете видим резултат.

Инструкторът е важен!
Сама на фитнес не е добре – може да се претоварите, в желанието си да постигнете бързо видими резултати, но може и нищо да не свършите. Най-добрия баланс ще открие за вас инструкторът. Ако можете – бъдете винаги със своя инструктор, който ще подбере най-добрите упражнения за вас, ще следи темпото и натоварването ви и ще ви помага по всякакъв начин да догоните поставените цели.

* * *

Каланетика - спорт за жени
Водна гимнастика за бременни жени
Тай-бо - модерно по света, модерно и в България!
Здравите хора се нуждаят от спорт
Бременност и спорт
Тайната на идеалната фигура

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Eva ( преди 11 години )