Козметика и грим

Грижа за кожата след излагане на слънце

05.07.2010г. / 22 38ч.
Аз жената
Грижа за кожата след излагане на слънце

Слънчевите лъчи често са причина за редица неблагоприятни изменения на кожата ни. Понякога само няколко часа след излагане на слънце в кожата настъпват необратими промени, предизвикани от въздействието на лъчите. За да се предотвратят, трябва да се полагат специални грижи, които да минимизират негативното влияние на UV лъчите върху кожата и да направят загара ни по-траен.

UV лъчите и кожата
Директните UV лъчи, на които се излагаме всеки ден могат да причинят сериозни кожни изменения, като някои от тях се виждат от пръв поглед (зачервяване, лющене), а други стават видими едва след години. Трайните последици от въздействието на UV лъчите се акумулират в кожата и водят до нейното по-бързо стареене (т. нар. фотостареене). В резултат кожата на лицето става по-суха и грапава.
В основата на риска, свързан с прекомерното излагане на слънце, е предизвиквания от UV лъчите еритем. Той представлява изключително опасен симптом на възпалението. Еритемът се придружава от сърбеж, парене и понякога болка. Кожата е зачервена и отекла. Продължителното й възпаление може да доведе до необратими мутации в ДНК и по този начин до по-бързо стареене на кожата. Колкото по-дълго е времето на експозиция на UV лъчение, а неговата интензивност – по-голяма, колкото по-светъл е цветът на кожата, толкова еритемната реакция е по-силна, а дълготрайните последици от излагането на слънце – по-опасни. Като допълнение към ежедневната защита на кожата от въздействието на UV лъчите е необходимо използването на препарати, ускоряващи процеса на регенерация на тъканите. Освен това, за да предотвратим по-бързото стареене на кожата след излагане на слънце, е необходимо да използваме козметика, която неутрализира действието на свободните радикали, облекчава възпалението и укрепва колагеновите влакна.

Грижа за кожата на лицето
Строежът на кожата на лицето се различава от строежа на кожата на останалите части на тялото. Тя се характеризира с най-висока снабденост с кръвоносни съдове, по-висока чувствителност и деликатност. Освен това тя постоянно е изложена на въздействието на UV лъчите. Затова промените по кожата на лицето, предизвикани от UV лъчението, се появяват най-често и са най-сериозни.

Кожата на тялото - под влияние на UV лъчите кожата става суха и грапава. Тя губи своята еластичност и стегнатост, по нея се появяват дълбоки бръчки, хиперпигментация и разширени кръвоносни съдове. В резултат на това тя повяхва по-бързо и губи естествената си гладкост.

Серум за лице след излагане на слънце Iwostin Solecrin
Свойства:
Неутрализира действието на свободните радикали, предизвикващи фотостареене и дегенерация на колагеновите и еластиновите влакна. Стимулира растежа на клетките на фотозащитната система на кожата. Успокоява възпаленията, предизвикани от UV лъчите, и забавя процеса на стареене. Подхранва и регенерира кожата на лицето, набавяйки липсващите липиди, в това число ННМК (масло от гроздови семки). Дълготрайно хидратира, предотвратявайки трансепидермална загуба на вода (TEWL).
Вместимост: 50 ml
Цена: 14.60 лв.

Регенерираща емулсия след излагане на слънце Iwostin Solecrin Post
Свойства:
Намалява зачервяването и кожните раздразнения и неутрализира действието на свободните радикали, на които се дължи разрушаването на колагеновите и еластиновите влакна и фотостареенето на кожата. Подхранва и регенерира кожата, набавяйки незаменими ненаситени мастни киселини (ННМК) и други липиди (масло от макадамия, масло от шеа, масло от гроздови семки). Дълготрайно хидратира кожата, предотвратявайки трансепидермалната загуба на вода (TEWL). Осигурява дълготрайно усещане за приятен хлад.
Вместимост:150 ml
Цена: 17.30 лв.


* * *

Солариумите - кога и как да ги посещаваме?
Грижа за косата през лятото
Митове за слънчевата защита

Коментирай
Свободно време