Здраве и красота

Акне и кафе

26.07.2010г. / 13 26ч.
Аз жената
Акне и кафе

Отдавна битува мнението, че акнето се възбужда от кафето и ако имате проблеми с кожата си е по-добре да се въздържате от ежедневна употреба на кафе.

Истина е, че кафето влияе доста на живота ни – от съня и стреса до някои проблеми със стомаха, които биха могли да повлияят и на кожата. И все пак – къде е истината?

Множество научни изследвания от близкото минало свързват кофеина с акнето. В днешно време тези данни са оспорвани активно от нови проучвания и нови факти. Ето и накратко резултатите.

Вярно е, че лицето ви е огледало – по кожата може да се познае вътрешното здраве на тялото ви, както и хранителните ви навици. Знаете, че ако пиете достатъчно вода – това ще е видно от кожата ви, ако се храните по-мазно – това също ще е видимо.

Наличието на акне може да насочи специалистите и да е индикатор за проблеми със стомаха или нездравословна диета.

Любопитно е да се знае, че кофеинът е представен в множество продукти за грижа за кожата, защото временно дехидратира клетките и с това намалява изпотяването. Но приемането му с кафето също води до този проблем и е добре да поемате достатъчни количества вода, за да компенсирате.

Малкото сън, стресът, съпроводени с пиене на кафе също могат да стимулират появата на акне. Почивайте повече, за да сте свежа!

И все пак, ако имате проблеми с акнето, опитайте се да сведете кафето си до едно на ден!

* * *

Отново за акнето
Първото впечатление е важно
Акне – бич за тийнейджъри и не само

Коментирай