Интимно

Задоволяват ли ни българските мъже?

13.08.2010г. / 08 29ч.
Аз жената
Задоволяват ли ни българските мъже?

Успява ли да ни задоволи българският мъж, колко дълго издържа в секса и дали наистина е толкова добър любовник, това са част от въпросите, на които се опитва да отговори националното проучване "Става ли българският мъж". Ще ви представим резултатите от проучванията в градовете Ямбол, Стара Загора, Русе, Велико Търново.

На събитието в Ямбол хората реагираха доста позитивно и бяха отворени да споделят мнението си по въпросите със сексуалността. Попълниха се почти  700 анкетни карти. 60% от мъжете и 64% от жените в Ямбол се обединяват в мнението, че българският мъж е добър любовник. При проблеми в секса и ерекцията, ямболиите са склонни да търсят всевъзможни консултации и решения на ситуацията – от врачка до хирург. Според жените обаче, проблемите в секса се дължат не само на стреса в ежедневието и  несигурността в работата, но и на други фактори като алкохол например.

В Стара Загора екипът се сблъска с подчертано неодобрение и възмущение от страна на гражданите. Макар, че много хора бяха научили за инициативата и присъстваха на събитието, те обявяваха анкетьорите за скандални. До този момент това градът приел най-враждебно анкетьорите, попълнени са около  180 анкети. Въпреки това в анкетите жените показаха добра запознатост с  хапчетата за повишаване на половата мощ. Коментарите им са балансирани, но заралийките са първите, които споделят резултата от употребата секс-хапчетата: ” Помагат определено за един страхотен секс”, „Използвала съм ги и са супер”, „Помагат, но временно”, „Помага и дава увереност”, "Не действат”, „Въпрос на дозировка” и др. Мъжете обаче са доста по-лаконични и не конкретизират дали прибягват до стимуланти.

В Русе сексът също се оказа тема табу. Някои от присъстващите обясниха ниската активност на попълващите с това, че русенци все още се смятат за аристократи и такива неща не ги обсъждат. Това са интимни теми. Макар в Стара Загора хората да изразяваха най-силно неодобрение на дискутираната теми, именно в Русе бе регистрирана  най-ниската активност – общо 160 попълнени анкети. При проблем с ерекцията 49% от мъжете са склонни да търсят информация и решение от материали в медиите, отколкото да дискутират въпросите с приятели или лекари. Подчертано моногамни (87%), те се ориентират към паралелна връзка основно ако не са удовлетворени от основния си партньор, за разлика от Ямбол, където основната причина е нуждата от разнообразие.

Във Велико Търново хората бяха по-словоохотливи.  Много от тях коментираха, че сексът не е най-честото им преживяване. Според данните от анкетите на мъжете при 38% от случаите, в които има проблеми със секса, то е защото няма достатъчно желание. Търновчанки обаче вярват в сексуалната мощ на половинките си. Близо 72% от тях смятат партньорите си за добри любовници и това е доста висок процент одобрение сравнено с резултатите от другите градове. Въпреки това жените доста категорично отсичат, че искат повече време за любовна игра и повече старание за женското удоволствие (56%). Според един гражданин на старопрестолния град не само търновци, но въобще родните мъже не са най-всеотдайните и галантни партньори. По негово мнение „българският мъж обижда жена си от вратата и след като се наяде започва да й говори - писенце, котенце, миличко хайде да си лягаме”. 

Предстои:
На 11 и 12 август 2010 г. сайтът www.pitat.me ще гостува във Варна да проведе поредните си събития, част от Национална кампания за проучване сексуалността на българския мъж. Събитието в морската столица ще се състои от 17:00 до 21:00 часа на 11 август (сряда) около централния вход на Морската градина. На следващия ден – 12 август (четвъртък) от 10:00 до 14:00 часа екипът ще продължи своите проучвания на същата локация.

***
Живот без секс?!
Брак без секс - какво да правя?
Изпитаните стари афродизиаци
Какво искат мъжете всъщност?

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Маргарита ( преди 11 години )
В леглото българският мъж може да е що-годе добър,но отношението му към жената си е балканско,интересуват го 3 неща-да се наспи,да се наяде и да се н..бе,пълен егоист.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар