Писна ми

6-те големи издънки по Черноморието

24.08.2010г. / 07 26ч.
Аз жената
6-те големи издънки по Черноморието

Всички искат на море! На море, но у нас морето вече не е истинско море, а почивката - спорна.

1. Мръсно е. Мръсно, мръсно, мръсно! Фасовете по пясъка са повече от мидичките, а се намират и такива красоти като използвани презервативи, дамски превръзки, спринцовки ... на всеки плаж. На всеки. Да не говорим за горичките и плажовете около къмпингите... Кошчетата за боклук из курортите, освен че са недостатъчни и вечно преливат!

2. Скъпо е. Цените дори на обикновените неща са по-високи от тези в центъра на София. На места надценките достигат 300%! Започнете от варената царевица и завършете с ракията в средностатистическа кръчма.

3. Лъжат те. Безочливо търговци из сергии, заведения и атракциони са готови да излъжат пък било то и само с 20 стотинки. Понякога това е явно изпросено, друг път - добре прикрито. Реплика от нощно заведение "Нямам 6 лева да Ви върна, нали не е проблем ..."?!

4. Наблъскано с народ. Уж нямало хора, а то - на съседната хавлия ще се мерне съседът Пешо, а през един чадър - колегата Димитров. Плажовете, всички плажове, дори и отдалечените, като Силистар, например, са пълни, претъпкани с народ. Вечер и курортите, предвидени за доста по-малък трафик по принцип, се пръскат по шевовете.

5. "Сезонът е слаб." И затова да си изкараме парите от тези, дето така и така са дошли - това сякаш е основното мото на всички, предлагащи стоки и услуги по морето. Но без оглед на качество и цена. А това, както е предлагането и защо търсенето е именно такова не се замисля никой ...

6. Подрискването. Неофициални статистики (поради липса на официални) сочат, че 80% от летуващите изкарват "традиционните морски дни на
подрискване" веднага след пристигането си. Дали е от водата, морето, всевластващата мръсотия от Шабла до Синеморец не е ясно. Но е факт. И никой официално не признава, не прави усилия да промени картинката.

Списъкът може да продължи. А какви са Вашите наблюдения?! Споделете в коментар!

***
Най-дивите плажове по Черноморието
На море, на планина или у дома
Опасностите на плажа
Нека бъде лято!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Татяна ( преди 11 години )
Не знам,какво толкова са направили руснаците на по-горната госпожа Надя Димитрова,но ако не бяха те,кой щеше да дойде на вашето Черноморието!!!!Мръсно,мръсно и още веднъж мръсно!!!Относно туристите-всички са един дол дренки! Като се напият ,да ни ви разправям какво правят! А български хотелиер-това е една особенна категория хора...това са бивши сервитьори,бармани,готвачи,едновременно куки,ченгета и доносници! По онва време успяха да направят паричките-досететесе сами как! Най-лошото,че манталитета им останал същия,как-то и начини на работа! Вземи днес всичко,какво-то може от туристите,утре -нов ден-нови туристи... За отношението към персонала-да не говорим...Жалко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
флора ( преди 11 години )
На "Нямам 6 лева да Ви върна..." отговорът е "Нямам 4 лева да Ви дам" :) Щастлива съм, че не усетих нито една от тези шест несгоди - бях на палатка в къмпинг "Делфин", на евтино, ненаселено, чисто и безчалгийно. Студената вода в общата баня и твърде близкият досег с природата явно се явяват естествен филтър за голяма част от простотията. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Петя ( преди 11 години )
Здравейте! Тази година решихме да почиваме в Китен - сравнително голямо курортно селище. Цените- приемливи както за храната , така и в хотелите. Не мога да кажа, че плажът беше мръсен, нито пренаселен. Почивката минаваше спокойно и релаксиращо, докато в съседния хотел не припадна турист. Познайте след колко време пристигна линейката.... и как няма да се бави като в целия Китен няма 1 спешно звено? Нека тези, които смятат да почиват в Китен знаят, че подобно "лускозни екстри" се изпращат от Приморско! Това наистина ме шокира. Слава богу, не ни се наложи да звъним на 112! И все пак се замислям ами ако...?? В главата ми изплуват толкова много АКО???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ирина ( преди 11 години )
И аз ще се включа за Поморие. Не знам как е в хотелите, защото кумата ни е от този град и пета година отсядаме у тях. Водата е чиста през юни и през юли, после идва големият наплив туристи и се размътва. И е по-гореща.На мен също са ми неприятни фасовете по пясъка, затова винаги си събираме нашите в пликчетата от банички и бургери, които сме яли на плажа.Нямам оплаквания от магазинерите, напротив, доста бих казала в тази насока за нашия квартален "Фантастико" и "Европа", в които ако не се троскат на клиент, продавачите се карат помежду си. А за сергиите с плодове и зеленчуци да не говоря - още не напълно приближил, вече чуваш предупреждението "Не се пипа, аз пробирам!"В лоши кръчми в Поморие не съм попадала (правилото е където има много хора, там се готви вкусно), както и не забелязах разлика в бързината на обслужване в сравнение с чужденците. Съжалих ги, че са много натоварени и си искахме сметката заедно с последната поръчка, за да не чакаме много след това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
елито ( преди 11 години )
Мах,вчера се прибрахме от там и не случайно бяхме предпочели хотел Самоков пред Рила.Наистина не се сещам за нито един недостатък, а аз съм доста претенциозна и капризна лигла.Приятен ден на феновете на Боровец!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мах ( преди 11 години )
Да кажа на Елито, в "Рила" беше ужасна блъсканица, ресторантът също пренаселен, храната не беше кой знае какво (нормално за инклузива), но наистина има къде да се ходи. Много по-добре от Морето (живея на 200 м от него)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
елито ( преди 11 години )
отидете в боровец.това е най-прекрасното място за почивка в момента.предлагат олинклузив на супер приемливи цени и запазено изключително високо качество на на услугата.луксозна вкусна храна,кристални басейни,усмихнат персонал и времето е чудесно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Надя ( преди 11 години )
Море 2010 1 ден - Поморие- градът на селянията, мърсотията и руснаците.Оказваш се в скъп хотел- без климатик.Заведенията прибичат на сковани кочини, в които мърляви свинари сервират отвратителна храна.2 ден - РАЗСТРОЙСТВО3 ден- Силни болки в гърлото4 ден - Обрив по цялото тяло, което местните доктори свенливо наричат слънчева алергия, а всички останали -логично следствие от мърльотия.5 ден -Мисъл да избягаш.6 ден -Бягаш,свободен си от всичко и всичките си пари!!!!!7 ден- У дома, щастлива и с ясната мисъл, че съм най-тъпия човек, щом и тази година си се ***..ла така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Денка ( преди 11 години )
Да така е.Не е необходимо да даваме оценки за случилото се и критики а да помислим как да се поправи съзнанието ни и да оценим богатството дадено ни от природата.Разочарованието ми е колкото Вашето само че сама не мога да въздеиствам на хора без качества да ценят уважават ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
mimi ( преди 11 години )
mnogo lujat, naistina... na men mi se slu4i pone 3 puti - i to s po 5-6 lv!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар