Козметика и грим

Тайните на маникюра

30.08.2010г. / 14 24ч.
Нина Иванова
Тайните на маникюра

По формата, дължината и цвета на ноктите, може да разгадаем основните черти от характера си. Маникюрът ни понякога издава за личността ни повече, отколкото може да предположим.

Къси, изгризани нокти
Нелицеприятна гледка, но често срещана при дамите с ниско самочувствие. Хората, които имат навика да гризат ноктите и кожичките си, често са нервни, сприхави личности, които имат проблем със самочувствието.

Късите, добре поддържани нокти
Това определено е жена, която се грижи за външния си вид, без да следи модните тенденции. Обикновено тя лакира ноктите си в по-тъмни нюанси или се спира на френския маникюр в ситуациите, когато иска да изглежда "служебно".

Тези жени са спокойни и с благ нрав, смирени и отдадени на децата и семейството си. В емоционалните си връзки са открити и искрени и изискват същото от своя партньор. Трудно преживяват и прощават лъжи и изневери.

Дълги нокти
Истинска, фатална жена. Дългият маникюр е признак за високо самочувствие и свръхиндивидуалност. На тази жена не й пука за хорското мнение и го отминава с лека ръка. Прекалено дългият маникюр говори за екстремност във всяко отношение, докато умерената дължина е сигнал, че жената се съобразява и е сдържана. В любовта са огнени и чувствени.

Цветът
Дамата, която обича ноктите й да са с черен цвят, е бунтар, кипи от енергия и обича да е добре информирана.

Червеният лак разкрива огнената жена, боецът, чувствената и страстна любовница. Този тип дами не се страхуват от предизвикателства, те са интелигентни, любопитни и нетърпеливи.

Пастелните цветове се използват от смирените жени, които са отдадени на семейството си. Обикновено те забравят собствените си нужди, добри домакини и майки са, винаги ще ви изслушат и утешат.

Белият лак и френският маникюр разкриват иновативната жена, която мисли и реагира бързо, но търси мъж, с който ще се чувства изключителна. Също така издават, че това е сдържана, делова жена, която умее да преценява ситуацията.


***
Летен маникюр за повече настроение
Рисунки върху нокти
Декоративен маникюр
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
iva ( преди 11 години )
аз харесвам ноктите си къси ,лакирани в нюанси на червеното
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
lilia ( преди 11 години )
Аз предпочитам къси поддържани нокти.Много рядко оставям дълъг маникюр.Презпочитам светлите тонове,много рядко бордо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време