Свободно време

Хормонално пазаруване ни прави сексуални богини

02.09.2010г. / 12 26ч.
Надежда Маринова
Хормонално пазаруване ни прави сексуални богини

Купува ли ли сте си умопомрачителен мрежест чорапогащник, мини пола или блуза с по-дълбоко от обичайното деколте? Прибирайки се вкъщи установявате, че покупките изобщо не отговарят на стила ви или че няма с какви други дрехи да ги съчетаете.

Коя жена не си мечтае от време на време да изглежда като сексуална богиня? Вездесъщите психолози ни уверяват, че това е съвсем естествено. Те наричат такова пазаруване хормонално, а денят, в който това се случва е стадият на овулация на месечния ви цикъл, т. е. периодът на възможно забременяване. Обличайки се ярко, отличаващо и призоваващо внимание, жената, съвсем несъзнателно се старае да привлече мъжете и да отблъсне съперничките си.

Американско училище по мениджмънт (Carlson School of Management) провело социологическо проучване. На жени в различна фаза от менструалния цикъл било предложено да пазаруват по каталог или в магазин. Жените, намиращи се във фаза на овулация, избирали по-изразени секси и ярки дрехи, отколкото в другите дни от цикъла.

\n

Едва ли е нужно да се обличаме като за каталог на секс шоп, но дори да си позволим само един елемент от иначе рядко прекрачваната от нас граница на допустимото, пак ще изглеждаме по-различни, по-тайнствено предизвикателни и по-желани.

* * *

По време на овулация жените са по-секси
Жените в менструален цикъл харчат повече пари
Да се преобразим в гейши

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Лидия ( преди 11 години )
Мисля , че пак ще кача килата.Така ми беше по-спокойно.Сега каквото и да сложиш-как си купуваш дрехите.Чувал ще облека вече, само да не прави впечатление.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар