Семейство

Да насърчаваме децата да пият повече вода

08.09.2010г. / 09 50ч.
Аз жената
Да насърчаваме децата да пият повече вода

По-удобна и интересна за децата е новата опаковка на изворната вода DEVIN – 330 мл. Нейното създаване е част от мисията на компанията да насърчава децата да пият повече вода не само у дома, но и в училище, в парка и докато спортуват.

Пиенето на вода е един от най-важните фактори за растежа на младия организъм, затова е изключително важно да изградим полезния навик у децата си още от най-ранната им възраст. Специалистите съветват да направим това по начин, който ще е интересен за детето и ще го накара да се приучи да пие вода вместо безалкохолни напитки с удоволствие и желание.

Много е важно да  обясним защо трябва да пие вода, вместо просто да му нареждаме да го прави. Да даваме личен пример, като се стараем и ние самите да употребяваме повече вода, отколкото безалкохолни напитки. Иначе за него ще е много трудно да проумее защо мама и татко могат да пият друго, а то – не. Така детето ще свикне, че пиенето на вода е част от ежедневието и несъзнателно ще започне да ви подражава.

За да бъде по-интересно и забавно пиенето на вода, DEVIN изворна вода вече ще има 4 детски етикета на най-малката си разфасовка – 330 мл. Освен принцеса, супергерой и бебета на етикета, бутилката е пригодена да бъде и много удобна за малките палавници със своята специална капачка, която не позволява изливане на водата.

Педиатрите са единодушни, че минералните води не бива да се дават до 3-годишна възраст, а за деца до 7 г. не се препоръчват за ежедневна употреба. Затова DEVIN изворна вода е най-подходящата вода за деца и дори бебета със своята много ниска минерализация (82 мг/л) и гарантирана идеална чистота. Тя се добива от екологично чист регион в Родопите, където в радиус от 50 км няма индустриални производства и замърсявания.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Лора ( преди 11 години )
За децата е най-полезно да се дава филтрирана чешмяна вода. Филтрите улавят хлора, тежките метали, нефтопродуктите и др. В пластмасови шишета не бива да се съхранява вода защото са канцерогенни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време