Здраве и красота

Бутилираната вода може да причини рак на гърдата

04.10.2010г. / 11 32ч.
Аз жената
Бутилираната вода може да причини рак на гърдата

Водата в пластмасови бутилки, особено тази, която се съхранява в автомобила ни, може да причини рак. Бутилираната вода в колата е дефинирана като една от най-честите причини за високи нива на диоксин в тъканите на млечната жлеза, а диоксините са  силно канцерогенни. Топлината реагира с химикали в пластмасата на бутилките, които отделят диоксини във водата. Диоксините са токсини, които все по-често се намират в пробите от биопсичен материал от рак на гърдата.

В едно от най-популярните американски предавания - шоуто на Елен (The Ellen DeGeneres Show), певицата Шерил Кроу заявява какво е причинило рака на гърдата й. Онкологът на известната изпълнителка, й е казал, че не бива да се пие бутилирана вода, държана в колата.
         
Така че, мили дами, ако искате да бъдете здрави и красиви, бъдете и внимателни. Не приемайте вода от пластмасови бутилки, държани на топло.

Важно!

Най-добре е да се използват бутилки от неръждаема стомана или от стъкло, а не пластмасови! Тази информация се разпространява и от медицинския департамент на армията на САЩ.
 
Не слагайте пластмасови кутии  с храна в микровълновата печка!
 
Не  замразявайте  вода в пластмасови бутилки във фризера!
 
Не поставяйте храна в найлонови опаковки в микровълновата печка!
 
Наскоро Едуард Фуджимото, който е уелнес програмен мениджър в Castle Hospital, обясни рисковете от диоксините в телевизионно предаване. Той говори за опасността от диоксините, като съветва да не използваме пластмасови съдове в микровълновата печка. Това важи с особена сила за храни, съдържащи мазнини.
     
Според г-н Фуджимото комбинацията от мазнини, висока температува и пластмаса освобождават диоксини и те навлизат в тялото ни. Той препоръчва да се използват стъклени или керамични съдове за погряване на хранителните продукти в микровълновата. Така се получават същите резултати, само че без диоксин и с по-малък риск за здравето ни.

Полуфабрикатите трябва да се отстранят от пластмасовата си опаковка и да се затоплят в някой стъклен или керамичен съд. Хартиените съдове не са лоши, но не знаем каква е хартията, затова е по добре стъкло или керамика. Фолиото, с което е обвита храната съшо е опасно при затопляне в микровълнова и трябва да се маха.

***
"От любов към живота" осигурява 3000 безплатни прегледа
Красиви сме, защото сме живи
Надежди за безоперативно лечение на рак на гърдата
Да преборим холестерола
"Здраве, сила и живот" от Петър Дънов

Коментирай