Бременност

Умно бебе... още в корема на майката

22.10.2010г. / 10 38ч.
Аз жената
Умно бебе... още в корема на майката

Внимавате ли с какво се храните? Е, вече сте бременна и едно от важните неща е именно какво приема вашият организъм. От огромно значение е не само за вас, но и за мъничето, което е на път да се роди.
 
Здрав ум в здраво тяло.
Определящо значение за развитието на детето и майката през периода на бременността са „добрите” мазнини, от които организма се нуждае. Докозахексаенова киселина (DHA) е омега-3 мастна киселина, която се съдържа в изобилие в мозъка и е с решаващо действие за нероденото бебе  и за майката.
Голяма концентрация на DHA се съдържа и в ретината на окото. Наличието на такава киселина допринася за развитието на очите още в корема на майката, както и след раждането чрез кърмата. DHA преминава през плацентата в плода и играе роля за бързото развитие на мозъка и очните функции на бебето . Оптималното съдържание на DHA в кръвта на бременната и майчиното мляко на кърмачката са изключително важни за бебето. Според последни изследвания DHA е в най-голямо количество именно в майчиното мляко. В допълнение DHA може да има противовъзпалително и имунно-стимулиращо действие.
Помощ, детето не внимава!
Доказано е, че децата с дефицит на вниманието и хиперактивност имат ниски нива на DHA. От друга страна наличието на DHA в кърмата обяснява защо кърмените деца са с очевидни интелектуални предимства пред децата, които са хранени с адаптирани храни без DHA. Експертни комисии горещо препоръчват включването на DHA във всички храни за бебета, поради важността на киселината за мозъчното и нервното развитие на детето, както и за правилното развитие на ретината. В Япония и в Западна Европа това вече се прави. И все пак, за да е богата кърмата на DHA, тя трябва да се набави от някъде.
Имам кърма, а DHA откъде?
Големи количества на DHA се съдържат предимно в рибеното масло. Но в рибата има и различни по вид замърсители и токсини. DHA в най-чист вид се извлича от морски водорасли, които са основен източник на DHA за рибите и тяхна храна. Това е и добро решение за вегетарианците, които в менюто си не включват риба, а е добре да приемат нужната доза DHA. DHA от морски водорасли е безопасна за деца, защото не съдържа вредните киселини, които се намират в рибеното масло.
От друга страна ниските нива на DHA може да доведе до загуба на паметта, зрителни и неврологични проблеми. Затова е важно всеки ден да се набавят нужните количества DHA за оптимизиране мозъчните функции, остротата на зрението  и поддържането на добро психическо състояние.
Най-предпочитан за момента продукт
В аптечната мрежа вече можете да откриете Neuromins® – новият продукт на Nature’s Way, който съдържа 100 mg масло от морски микроводорасли (DHA). Той предоставя всекидневната препоръчителна доза DHA, като не съдържа химични вещества, които могат да са сериозен риск за детската нервна и имунна система, както и за мозъчното  развитие. Не съдържа живак, който е изключително опасен за бременни жени и деца и може да се открие в рибата – т.н. метилживак.

Да оставим на специалистите...
Последни изследвания показват, че:
Neuromins® спомага за увеличаване на  когнитивната функция при бебето, за намаляване риска от преждевременно раждане и следродилна депресия.

Деца, чиито майки са приемали Neuromins® по време на бременността, отбелязват високо ниво в интелектуалните способности на четири годишна възраст.

Бебета, чиито майки са имали високи нива на DHA, са доста напреднали в развитието си още във втората година от живота си.

Кърмените бебета имат коефициент на интелигентност от шест до 10 пункта по-висок, отколкото бебета, отгледани с изкуствени храни. Медицински и хранителни експерти обясняват тази разлика в приемането на Neuromins® по време на кърмене.

Д-р Уилям Сиърс, един от водещите експерти в областта на детското здраве:
"DHA е важна за изграждане на мозъка във всички възрасти, особено по време на бременност и предучилищна възраст, когато мозъка на детето нараства най-бързо. "

Neuromins® се разпространява в аптечната мрежа.

Neuromins ® Nature’s Way products – вносител Ревита,
тел. 02/ 953 05 83,
www.revita.bg
 

Коментирай