Интимно

Какво е любовта – химична реакция или много повече?

01.12.2010г. / 13 43ч.
Аз жената
Какво е любовта – химична реакция или много повече?

Ако попитате някой учен какво е всъщност любовта, той ще ви отговори просто - химична реакция, сблъсък на хормони, отделяне на вещества в мозъка, които ни карат да реагираме по определен начин, и още, и още куп термини.

Ако пък зададете същия въпрос на някоя тийнейджърка, тя ще ви каже, че любовта е най-якото нещо на света и нищо друго няма значение! Когато попитаме жена или мъж на средна възраст, те ще ни дадат следния отговор: любовта е компромис, обич, тръпка, страст. Попитаме ли възрастна жена, преминала през по-голямата част от кръговрата на живота, то тя ще ни отговори: Любовта е уважение и разбирателство, мили деца!

Изводът е следният: в различните етапи от нашето развитие, ние намираме любовта за различна, чувстваме я необикновена, а понякога по-обикновена, но най-красивото е, че тя ни прави по-различни!

Благодарение само на тази дума "любов", лицето ни може да се озари или да помръкне, в зависимост от емоциите, които сме изпитали напоследък. Но най-прекрасното е, че каквото и да представлява любовта, тя никога не ни оставя безчувствени и безразлични. Любовта може да ни даде криле, за да полетим, може и да бъде съдник, надвиснал с тежка присъда над нас. Любовта е това, което всеки сам си направи, заедно с помощта на човека до него! Обичайте се, мили хора, без да е непременно Свети Валентин, Коледа или който и да е друг празник. Обичайте се днес, защото само днес има значение!

* * *

Тайните на щастливия брак
7 трика да останем влюбени по-дълго
Къде отива тръпката?
Как да покажем любовта си

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
P.T ( преди 10 години )
a vijdaniata kqm po golqma jena 10 god. razlika ot mqjat kakva e? mimoletna ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
lidia ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
lidia ( преди 11 години )
Не е само химия.Много повече, и като вътрешна нагласа, като усещане за съвършенство, близост, себеотдаване,и неизчерпаема радост и даряване на взаимно щастие и грижа един за друг
отговор Сигнализирай за неуместен коментар