Мода

Аля Милушева представи новата си колекция, вдъхновена от Италия

06.12.2010г. / 09 24ч.
Мария Дуковска
Аля Милушева представи новата си колекция, вдъхновена от Италия

С изящно и елегантно ревю дизайнерката Аля Милушева представи най-новата си колекция, вдъхновена от тайните на Италия и вечната тема любов. Носителката на награда "Златна игла" показа пред избрана публика в столичната зала "Рейнбоу Плаза" колекцията си, вдъхновена от темата на календара на Лаваца за 2011 г. – „Влюбване в Италия”.

Колекцията бе разделена в шест тематични групи, обединени от чара на емблематичните за Италия – Милано, Капри, Неапол, Тоскана, Венеция и Верона. За всеки от градовете и техните влюбени двойки дизайнерката показа тематични мини-колекции. 30-те рокли са вдъхновени от очарованието на лиричното влюбване в Италия, като следват цветовете, емоциите и усещанията от снимките на световноизвестния фотограф Марк Селигър.

Първите две групи модели разкриват трепетите на влюбването в бледи и нежни тонове – капучино, мока, бледо лилаво и сиво. С третата група рокли нежното влюбване преминава в пламенна страст в ярки червени нюанси – цветовете на любовта. Разцъфването на душата на обичаната жена я представя в зашеметяващи дълги и къси рокли в ярки багри, хит на сезон есен-зима 2010 – син сапфир и зелен смарагд. Освен нежност и романтика любовта може да бъде страстна и предизвикателна. Точно така изглежда и петата част от колекцията, в която моделите са вече в класическо черно, в корсети, тесни и дълги рокли, дълбоки цепки и съблазнителни форми. Специално подбраните аксесоари допълваха приказното излъчване на моделите, които дефилираха с ефирни леки наметки от прозрачни материи или украсени с пера.

За работата си по колекцията Аля Милушева сподели: „Приех с изключително вдъхновение предизвикателството да създам моделите в тази наистина специална за мен колекция. Италия има своето собствено място в сърцето ми, тъй като именно там за първи път се докоснах до високите модни постижения и се роди желанието ми да бъда моден дизайнер. Италианските градове са вдъхновение, на което може да съперничи единствено темата за романтичното влюбване. Работата по тази колекция бе страхотно изживяване.”

Огромният интерес, който предизвикаха колекцията и модното ревю, принуди мнозина от ВИП гостите да изгледат ревюто прави в залата, която буквално се пръскаше по шевовете. Някои от най-известните гости бяха евродепутатът Антония Първанова, Весела Драганова, Албена Йорданова, председател на „Жени ГЕРБ”, дизайнерките Жана Жекова, Албена Александрова и Милка Александрова – Бучи, Силвия Кацарова, Деси Тенекеджиева, Маргарита Хранова, Камелия Воче, Аксиния, Ирра, Светла Иванова, Деси Зидарова, Ники Кънчев, Валентина Войкова, Мария Игнатова, Ирен Онтева, Румяна Маринова, Елена Ангелова, адреналинката Жана, Златка Райкова и др.

Снимки: Божидар Марков и Соломон Франсес

* * *

Коледни намаления – кога и как да пазаруваме
Петкрилен гардероб, а няма какво да облека
Бижута с ориенталски мотиви са хит на Зима 2010-2011



 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Vesi ( преди 11 години )
Imah udovolstvieto da gledam reviewto... Beshe velikolepno!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар