Майчинство

Кампанията "1 опаковка = 1 ваксина" стартира за трети път

14.12.2010г. / 17 06ч.
Аз жената
Кампанията "1 опаковка = 1 ваксина" стартира за трети път

За трети пореден път кампанията „1 опаковка = 1 ваксина” ще може да помогне на хиляди страдащи и безпомощни деца по света.

Всеки може да помогне на човешко същество, изпаднало в беда. Понастоящем 170 милиона майки и техните бебета 40 страни в развиващия се свят се нуждаят от помощта и състраданието ни. Те са изложени на риск от заболяване от тетанус, защото живеят в области, изолирани от достъпа дори до най-елементарните медицински грижи. Затова Pampers® и UNICEF за трети пореден път дават старт на съвместната им кампания „1 опаковка = 1 ваксина”. Тя дава на родителите възможност да помогнат на други родители, без значение от разстоянието, което ги дели. Досега майките, участвали в кампанията, спасиха 100 милиона жени и техните новородени деца по света. Още 170 милиона се нуждаят от помощ и е възможно те да бъдат спасени с подкрепата на майки като тях.

Как можеш да помогнеш? За всяка закупена през януари и февруари опаковка пелени Pampers®, маркирана със специалното лого на кампанията, компанията дарява стойността на една ваксина против тетанус на UNICEF. Малка стъпка, която води до голяма промяна, защото 1=1, една опаковка е равна на една животоспасяваща ваксина. Да спасиш човешки живот няма цена.

През 2011 UNICEF призовава за трети пореден път българските майки за подкрепа. Приблизително 1,2 милиона ваксини бяха събрани през последните две години с тяхна помощ. Основна цел накампанията е да се грижи за подобряването на грижите за децата по света, не само в страните, засегнати от тетанус, а и у нас. Като част от кампанията “1 опаковка = 1 ваксина”, ще бъде дарено родилно оборудване на болници в четири града в България. Целта на дарението е да се осигури безопасна и комфортна среда, в която новородените да прекарат своите първи дни. Болниците ще бъдат избрани с помощта на обикновените майки, които ще имат възможността да гласуват за градовете, в които желаят Pampers да направи своето дарение.


 

Коментирай