Свободно време

Тв водещите Диди и Играта са лица на кампанията „Сърфирам безопасно“

05.01.2011г. / 11 04ч.
Аз жената
Тв водещите Диди и Играта са лица на кампанията „Сърфирам безопасно“

Детският портал Az-deteto.bg и Фондация БГ Сайт са организатори на образователната кампания "Сърфирам безопасно", която работи за повишаване на Интернет културата на подрастващите. Кампанията цели да напомни на всички родители да контролират колко време техните деца прекарват в Мрежата и какви сайтове посещават.

Новите лица на позитивната кампания са водещите на телевизия The Voice Диди и Играта. Техният избор е продиктуван от факта, че са добре познати на младите хора от ефира на любимата им музикална телевизия. Като млади хора, ползващи активно Интернет, двамата водещи с готовност приеха идеята да работят за предпазване на децата от опасностите в Мрежата.

„Лично аз избрах да подкрепя тази инициатива, защото за разлика от много други, прави съвсем конкретни неща. Например, през декември кампанията е гостувала на столично училище и над 100 деца са гледали филма “Сърфирам безопасно” и така са се запознали с правилата за безопасност в Интернет. Ще се радваме да посетим и вашето училище, ако ни поканите на адрес: www.az-deteto.bg/safe.“ сподели Диди.
 

Сърфирам безопасно“ е информационна кампания, насочена към децата между 6 и 12 г., техните родители и учители. Кампанията на Фондация БГ Сайт и Българският детски портал Az-deteto.bg е продължение на „Децата безопасно в Интернет“ и „Деца и родители заедно в Интернет“ на Майкрософт България и Az-deteto.bg.

Коментирай