Семейство

Кога да започнем с уроците по пиано

10.01.2011г. / 16 56ч.
Джадала Мария
Кога да започнем с уроците по пиано

Детето ви е музикално, обича да пее, госпожите в детската градина го хвалят, а на тържеството е солист и се изявява добре, нищо че е едва на 3, 4 или 5 години. Може би е време да се консултирате с музикален педагог, специалист и да помислите за развитието му в тази насока.

Истината е, че пианото е най-достъпният музикален инструмент. Не са необходими например силни пръсти за притискането на струните към грифа на китарата.

Много специалисти съветват да се започне именно с пиано. Знаем, че Моцарт е започнал да композира още в тази крехка детска възраст.

Ако сте по-амбициозни, имате в рода музиканти или сте силно убедени, че детето ви трябва да се развива в тази насока, можете да започнете с уроци по пиано и пеене още около 4 годишна възраст.

Ако не сте толкова амбициозни, но все пак знаете, че детето ви има талант и той следва да се развива – консултирайте се с музикален педагог, но знайте, че подходящата възраст за начало е около 5-6 години.

Ако детето ви е по-голямо, но все пак знаете, че има музикална дарба и имате възможност – запишете го на пиано в близкото читалище или при индивидуален учител. Дори да не е музикален гений специалистите казват, че уроците по музика развиват чувството за ритъм, дисциплината и много други качества, които безспорно ще са необходими на вашето дете.

* * *

Децата, ходейки на уроци по музика поумняват
Кога да започне детето с уроци по китара?

Коментирай