Здраве и красота

Храна за красота

25.01.2011г. / 11 07ч.
Аз жената
Храна за красота

Кои са най-полезните храни, които да ядем, за да сме красиви? Истината е, че наистина има такива храни. И не, това не са само плодовете. Ето перфектната комбинация, която диетолозите съветват да следвате и за здраве, и за красота, и за перфектна фигура:

Зелено
Зелена салата, спанак – всичко със зелени листа е прекрасно за здравето ви и необходимо на организма ежедневно! Освен витамини и минерали, тези храни предпазват от диабет и високо кръвно.

Ядки
Освен че са вкусни – са и полезни. Специалистите по хранене препоръчват включване на ядки към всяка диета. Фибри, микроелементи – все полезни за всеки неща. Добавете ги ежедневно в менюто си.

Лук и чесън
Може да ви звучи странно, но е факт, че лукът и чесънът са много полезни. Освен със своите качества, предпазващи ни от грип и други вирусни заболявания, те помагат против астма и стомашни проблеми. И знайте – колкото е по-силен лукът, толкова е и по-полезен!

Зърнени
Идеални за стомаха ви, храносмилането, диетата и цялостната ви красота – хапвайте пълнозърнест хляб, жито, овесени ядки всеки ден!

Кисело мляко
Нека млякото и то родното, киселото мляко присъства ежедневно на трапезата ви! Това ви гарантира красива кожа и вечна младост! В допълнение млякото предпазва от остеопороза, а и ви снабдява с полезни пробиотици.

Прочетете още:
Мазнините в храната ни
Фибрите и нашето здраве
Седемте модела на хранене

Коментирай