Здраве и красота

Правителството на САЩ съветва – Яжте по-малко

02.02.2011г. / 10 41ч.
Аз жената
Правителството на САЩ съветва – Яжте по-малко

В края на януари 2011-та Правителството на САЩ излезе с нова платформа за здравословен живот и призова към по-малко диети, но повече движение и по-малко храна като цяло. Знаем, в САЩ проблемът с наднорменото тегло е силно наболял, затова се стига и до подобни прокламации за здравословно хранене.

По-малко сол, призовават в платформата, повече физическа активност – ежедневно. Отделно вместо сладки напитки американците са поканени да пият повече чиста вода. Сред храните, които са сочени като препоръчвани за избягване са по-мазните – пица, десерти и сирена.

Нека плодовете и зеленчуците са половината от дневното ви меню. Подбирайте месо без мазнини и нискомаслени продукти. Предпочитайте пълнозърнестите храни и морски дарове.

Платформата за федерални препоръки за храненето не е преработвана от 2005-та година насам и сега претърпява големи промени, с които ще се наложи да се съобразят и мнозинството от производителите на храни. Любопитно е кога подобни платформи ще бъдат на дневен ред и у нас, в България.

Прочетете още:

Коментирай