Конкурс

Продължете книгата „Островът“

04.02.2011г. / 17 42ч.
Аз жената
Продължете книгата „Островът“

След две от магическите книги на последните десет години – Колекционер на любовни изречения и Малката светица и портокалите, писателят Александър Секулов и издателска къща „Сиела” представят „Островът”- роман за любовта като щастливо корабокрушение.

Разказът отвежда на малък варовиков остров в края на Егея, където три деца  плуват сред безвремието като щастливи риби. Съдбата ги изправя срещу  други конквистадори на лятото. Битката е за каменно парче земя сред морето, но и за сърцето на кралица с присмехулни очи. Всеки е сам срещу всички, а всички – заедно в бурята. Докато не открият, че любовта е остров, на който се молиш да не те открият.

Книгата връща напълно забравен жанр в българската литература – романът за деца, доставящ удоволствие на читатели от всички възрасти. А и книгите за деца ги четат възрастните, за да спрат времето, е написал авторът.

Художник на рисунките в изданието е Чавдар Гюзелев.

За написването на продължение на романа авторът и издателска къща „Сиела” се обръщат с писмо към читателите:
Знам какво ще правят следващото лято!    
Ако са ти харесали героите на тази книга, ако ти се струва, че вече ги познаваш мноооого добре, ако си преживял или можеш да измислиш място и приключения, в които да попаднат следващото лято, то седни и пиши на адрес znamkakvostepraviat@abv.bg

Името на победителя ще бъде върху корицата на следващата книга, разказваща приключенията на тези момчета и момичета. А може да се появят и нови герои, свободата да измисляш е твое лично право. Не го забравяй!”


Конкурсът стартира с излизането на книгата на 4 февруари и ще продължи до 4 юли 2011 г.
Голямата награда за победителя в конкурса Знам какво ще правят следващото лято - тридневна екскурзия в Гърция през есента на 2011 г., любезно предоставена от All Seasons Travel Agency, Bulgaria.    

За автора
    

Александър Секулов е роден на 6 януари 1964 година, живее и пише в Пловдив. Автор е на книги със стихове /„ Карти и географии”, „Възхитително и леко”/, на сборници с есета /„ Високите каменни хълмове”, „История на минималната съпротива”/, на пиесата „Светли хотелски стаи”. Носител на национални литературни награди. Има блог www.podigoto.com Собственик е на едни от най-емблематичните пространства за култура и изкуство в България – клуб „Петното на Роршах” и „ Конюшните на царя”. Създател на празници на изкуството „Лятно време” в Старинен Пловдив.

Конкурсът се провежда с медийната подкрепа на Az-jenata.bg.

Коментирай