Семейство

Семпли подаръци за Великден

12.04.2011г. / 10 07ч.
Вергиния Генова
Семпли подаръци за Великден

Великден е един от най-свежите пролетни празници и един от най-светите християнски празници. И въпреки че украсата не е толкова пищна, колкото за Коледа, все повече хора украсяват домовете си и подаряват великденски подаръци на близки и роднини.

Освен традиционната размяна на шарени великденски яйца и великденски козунак, можем да подарим пролетни саксийни цветя или малки великденски сувенири.

Ако сте почитатели на саморъчно направените подаръци ето как да украсите предмети с мраморираща боя. Тази техника е много лесна и много подходяща за пролетни празници. Вземате избран предмет – подходящо е вазичка или поставка за яйца, която може да сте направили с децата от бяла глина или пък да сте закупили готови.
В дълбок съд с вода капвате по няколко капки от избраните от вас цветове мраморираща боя. Разбърквате с дървена пръчка и бързо и рязко потапяте предмета във водата, след което бързо го изваждате. При съприкосновението на предмета с боята се получават интересни шарки. Дори за вас ще бъдат изненада багрите, които ще получите.
По този начин може да боядисате стиропорени яйца, керамични предмети, дървени гривни и обици. Желателно е да се боядисват светли предмети.
Към вазичката или поставката за яйца можете да прибавите великденски пиленца, зайченца, букет здравец и разбира се писано великденско яйце.
С един такъв семпъл подарък може да зарадвате приятелка, колежка или учителката на децата в детската градина или училище.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време