Козметика и грим

С грим на плажа

15.06.2011г. / 08 38ч.
Аз жената
С грим на плажа

Идеята, че скоро ще отидете на плаж, ви кара да се замислите как ще изглежда тялото ви отстрани или ви напомня, че е време за нов бански. Лицето сякаш остава скрито под периферията на шапката и очилата. Но как ви се струва да отидете гримирана на плаж? За някои дами този въпрос просто не стои на дневен ред – те предпочитат да дадат повече пари за специална козметика, която издържа на висока температура и вода, но да са неотразими и на морския бряг. Това включва всички компоненти на грима, с който например обикновено ходите на работа или дори на среща с приятели. Гримираното лице на плажа обаче си личи, за това, ако сте избрали този вариант за себе си, по-скоро използвайте неутрални тонове и леко подчертайте достойнствата си. В противен случай ще усетите погледите на околните, но не защото ви се възхищават, а защото се чудят защо сте се изрисували така.

Може би златната среда е малко водоустойчива спирала и гланц за устни. Така ще изглеждате добре не само на пясъка, но и когато излизате от водата.

За други пък морето е мястото, където и кожата трябва да си почине и да се наслади на бриза. Единственото, което е нужно, е слънцезащитен крем за лицето (има слънцезащитни продукти и за устните, кожата там е тънка). Усещането за капчици пот по лицето и топящ се фон дьо тен не е приятно, така че просто се откажете от него. Ако се притеснявате от тъмните кръгове под очите, носете големи слънчеви очила.

Независимо кой от трите варианта за визия на плажа ще изберете – с грим, малко грим или без грим, задължително нанесете слънцезащитен крем на кожата и спрей за косата, дори и да сте от типа, който „не изгаря“.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Лина ( преди 11 години )
Никога не бих отишла на плаж с грим! Иначе см съгласна, че снимката е подвеждаща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Петя ( преди 11 години )
Статията под тази картинка е по-удачно да е със силикон на плажа! Ще е интересно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Димона ( преди 11 години )
Не съм привърженик на грима на плажа. Макар че ходих на дерматолог и понеже кожата ми е много бяла и склонна към образуване на лунички и петна, ми препоръча крем със слънцезащитен фактор 50 плюс отгоре пудра със слърцезащита 30. Дано има ефект, ще разбера в края на лятото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време