Свободно време

Съвети за пътуване със самолет

16.06.2011г. / 14 25ч.
Аз жената
Съвети за пътуване със самолет

Пътуването със самолет става все по-сложна работа заради вдигащите се такси за багаж, строгите мерки за сигурност и нервните пасажери. За да пристигнете в добро настроение, за където сте тръгнали, последвайте нашите съвети:

Прекарайте през ума си цялото пътуване. Помислете какво ви предстои да правите и решете сега какви дрехи ви трябват, а не да препълните куфара и после да се чудите какво да облечете. Вземете си поне по два панталона/ поли и две тениски като от сега ги съчетаете по цвят. Сложете си най-обемистите обувки по време на полета, за да спестите от мястото в багажа.

Изберете правилния куфар или сак. Запознайте се с допустимите размери на багажа и измерете вкъщи дали вашият куфар отговаря на изискванията. Така ще избегнете кавги със служителите, разочарование и пари.

Направете си два списъка – един за това какво трябва да сложите в багажа и още един какво да свършите вкъщи преди да тръгнете. Можете да ги направите на компютъра и от време на време да ги актуализирате. Така цветята ще са полети, мобилните телефони ще са заредени и боклукът ще е изхвърлен.

Вземете само ръчен багаж. Да, възможно е да отидете на почивка за две седмици и да съберете всичко в една раница. Така ще си спестите пари за бакшиши и време да чакате огромния куфар.

Храна. Трудно е да попаднете на вкусна храна на летището или в самолета, а и цените винаги са надути. Спестете си пари като си направите сандвичи вкъщи, но отбягвайте следните две неща – трябва да няма течности и сандвичите да не са твърде миришещи, за да не пречи на останалите пасажери.

Прочетете още:

Коментирай