Козметика и грим

Да предпазим косата от мазни корени и сухи краища през лятото

20.06.2011г. / 08 25ч.
Аз жената
Да предпазим косата от мазни корени и сухи краища през лятото

Влагата, хлорът и ултравиолетовите лъчи са истинско зло за косата. За да запазите косата си здрава и блестяща през горещия сезон, особено ако е боядисана (внимание блондинки), измийте я с шампоан веднага след като излезете от басейна. Така няма да дадете шанс на хлорното зелено да промени нюанса на косата ви. След измиване нанесете подхранваща и овлажняваща маска. Ако обичате да стоите във водата – „облечете“ косата предварително с овлажняващ лосион преди да си сложите плувната шапка.

За да подскачат къдриците като „живи“ нанесете гел с размера на монета от 50 стотинки преди да си направите прическата. Така не само ще запазите формата на къдриците си, но те ще останат лъскави и меки през деня. А за да ги поддържате в наистина добро състояние, правете маска на косата всяка седмица.

Преди да излезете от вкъщи разнесете по боядисаната коса крем за предпазване на цвета, иначе ще избледнее още по-бързо заради слънцето. Не забравяйте да се погрижите и за сухите краища на кичурите, причинени от слънчевата светлина, която уврежда фоликулите. Как става това? Отново със специален крем още преди да напуснете дома. Все пак не слагайте от всички наведнъж върху косата си, редувайте ги.

Мазната коса си остава проблем и през лятото. Обикновено в този случай добра работа върши сухият шампоан, тъй като поема мазните секрети от скалпа. Така корените ще останат сухи.

Прочетете още:

Коментирай