Меню

Мармалад от кайсии и банани

23 юни 2011 | 15:58 | Аз жената
Добави в любими
Мармалад от кайсии и банани

Приготвяне

Продукти:
500 г кайсии
500 г банани
500 г захар
1 пакетче лимонена киселина Dr. Oetker
1 пакетче Гелфикс Екстра 2:1 Dr. Oetker

Приготвяне:
Измийте кайсиите, махнете костилките, нарежете ги на дребни парченца и претеглете 500 г. Обелете бананите, нарежете ги на дребни парченца и отмерете 500 г.
Смесете плодовете и лимонената киселина в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Мармаладът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане.
По желание можете да отстраните пяната. Свалете мармалада от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.
Нашата препоръка: Заменете 100 г от кайсиите със 100 ml ликьор от кайсии.
Още предложения и съвети на www.oetker.bg

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
kiti ( преди 9 години )
Никога не слагайте консервант, стерилизацията във вряща вода е напълно достатъчна. Не се тровете излишно.:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар