Интимно

Стари женски разбирания за мъжете

19.07.2011г. / 10 32ч.
Аз жената
Стари женски разбирания за мъжете

Да поговорим за мъже – време е да се освободим от предразсъдъците и стереотипите. Да започнем с отхвърлянето на старите разбирания от типа на „той няма да те уважава, ако правите секс още на първата среща“ – една истина от младостта на баба ви. Всъщност няма значение кога ще се случи точно, защото не сексът (или липсата му) предполага някой да ви уважава. Ако вземате решение не въз основа на това, което искате, а на онова, което очаквате той да си мисли за вас, може да си създадете голямо разочарование.

Сигурно сте чували и следното „мъжете обичат преследването“. Вярно е толкова, колкото обичат да питат за посоката. Направете си сметка тогава колко кураж им трябва, за да ви поканят на среща. Имайки предвид, че вие сте дамата, която трябва да избере с кой да бъде, на мъжете по-скоро им се налага да ви преследват.

Още един мит за мъжете – „мъж може да бъде приятел с жена без да прави секс с нея“. Звучи красиво и ... глупаво. Единствената причина такива случаи все пак да има е, защото жената толкова му позволява.

Мъжете обичат да остане нещо и за въображението“ – тук ще говорим за външния вид. Знаете как се заглеждат, когато отмине хубаво момиче с изрязан потник и стегнати дънки или пък когато излизате от банята мокра и по хавлия. А когато сте нагласена за среща или пък в секси сутиен и прашки. Всъщност в тези случаи мъжкото въображение изгражда образа на жена, която е освободена от всичко това и просто гола. Повдигнахте ли вече вежди от неодобрение? Харесва ли ви или не, мъжете просто искат да ви видят голи.

Още един мит, на който трябва да спрем да вярваме – „мъжете се страхуват от независими жени“. Самоувереният мъж се чувства горд, ако има силна и независима партньорка, а не кастриран. На някои представители на силния пол просто им липсва достатъчно сила и вяра в себе си.

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Mariela ( преди 11 години )
Когато жена тръгва да говори за мъжете днес трябва да се има предвид, че последните две поколения са много различни от предишните поколения. Това се е получило заради разкрепостенността на жената днес. Повечето жени днес си мислят, че като показват повече плът мъжете ще им обърнат внимание, че ако те направят първата крачка ще улеснят мъжа и той ще бъде толкова впечатлен от нея, заради смелостта и независимостта ?. Това само е превърнало сегашните мъже в мързеливи и именно за това нямат мотивация за нищо в живота си. А, колкото до това, че бабините мъдрости вече не са актуални е много силно и крайно изказване. Ако жена иска да си намери добър партньор в живота не би си избрала мързелив и безцелен мъж, който очаква жена му да върши всичко за него. Днес все повече чувам от момчета, които искат да имат сериозни приятелки, че са разочаровани, защото няма момиче, което да предизвика интереса им за по-дълго време. Прекалено лесни и безпринципни им се виждат. Мъжете имат заложено в мъжката си природа качества, които търсят в момичето, с което искат да прекарат живота си и момичето с което искат да прекарат една нощ. Мъжете винаги ще искат жената до тях да ги привлича и да разпалва въображението му,да имат желание да я впечатлят и дори да я преследват, да може да му е приятел и да може да споделят страстта си заедно, жената да може да се грижи за себе си, но и да не е прекалено властна и независими за да не го кара да се чувства незначителен и слаб. Ако като жени ние спрем да слушаме и вземаме най-доброто от съветите на възрастните, които са научили уроците на любовта стара от хилядолетия, само защото днес ни се струва, че мъжете харесват повече разголените и разкрепостени, безпринципни жени то тогава е най-добре да захвърлим на вятъра цялата човешка история, да оставим мъжете да получават всичко, каквото си поискат ще загубят чистокръвната си раса и ще станат нечистокръвна и нежелана раса "жребци".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
DIDI ( преди 11 години )
А и още, за преследването. Мъжете си обичат това, но не винаги и на всички им стиска. Затова е измислен оня виц за кокошката, която си вика "Дали не бятам много бързо?"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
DIDI ( преди 11 години )
Доста едностранчиво написано, очевидно, от жена, която иска да мине за модерна. Само, че нещата не са толкова прости и не всичко старо е непременно безнадеждно остаряло - трябва да се прозре и мъдростта ! Че то иначе ще тръгнем всички голи за радост на мъжете- за 3 дни !!! После надали ще предизвиква това, тоето искаме... А дали искаме мъжете постоянно да гледат на нас като на парче месо?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мъж ( преди 11 години )
Нещо много шикалкавите в този маериал ми се чини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар