Здраве и красота

Д-р Михаил Скерлев: Силиконов бюст не може да "изгърми" в самолет

08.08.2011г. / 10 20ч.
Аз жената
Д-р Михаил Скерлев: Силиконов бюст не може да "изгърми" в самолет

Миналата седмица беше разпространена новината, че е гръмнал силиконовият бюст на млада жена, пътуваща в самолета от София за Варна. По този повод потърсихме експертното мнение на д-р Михаил Скерлев - Национален секретар за България на Международната асоциация на естетичните и пластичните хирурзи ISAPS:

Скъпи приятели и пациенти, във връзка с новината, разпространена в електронните медии за "изгърмелия" в самолет силиконов бюст, искам да направя едно важно уточнение. Силиконовият имплант не "гърми" и няма опасност да пътувате със самолет, дори и при сравнително скорошна операция. Възможно е на толкова ранен етап да има някои други неудобства, включително нормалната болка по време на възстановителния период, която в зависимост от индивидуалния случай и прагове на поносимост, би могла да продължи и около три седмици. Но категорично твърдя, че от медицинска гледна точка, разказите за "изгърмели силиконови бюстове" са митове. Ако беше истина, най-малкото туризмът с цел пластични и естетични операции нямаше да е толкова добре развит.
Тъй като смятам, че тази информация дискредитира пластичната хирургия и дори е възможно да създаде ненужна психоза сред пациентите и пътниците в самолет, поемам ангажимента чрез приятели журналисти да проуча каква е истината, станала основа за тази новина и да ви информирам.
Бъдете здрави и летете спокойно.
Независимо от всичко, препоръката да слушате съветите на лекаря по отношение на възстановителния период, независимо от вида на операцията, процедурата или интервенцията, остава валидна. Както и останалите две - да се въздържате от корекции, за да угодите на някой друг, както и от нереалистични очаквания, че операцията ще реши емоционални или други проблеми с магическа пръчка.

Прочетете още:

Коментирай