Семейство

Време за училище – време за творчество

13.09.2011г. / 16 29ч.
Вергиния Генова
Време за училище – време за творчество

Майки, приготвихте ли се за училище? Ако още не сте ето няколко бързи идеи да го направите.
Изглежда по традиция майките повече се впечатляват от първия учебен ден – дали детето има достатъчно тетрадки, подвързии, моливи, флумастри, бои, етикети, дали всичко е наред, дали, дали... Да не говорим, че дори да сме от много съвестните, които подготвяме всичко поне седмица две преди началото на училището, през цялата година все нещо трябва да се докупува, добавя - боите не са тези, които се изискват, тетрадките се оказват с по-малко от необходимите листа, трябва нов сборник и подвързия за него и още и още и още...
Е, с всеки по-горен клас ентусиазмът намалява все повече и повече, дори и у майките, но пък е приятно да подреждаш цветни купчини тетрадки за първолаците.
За любителите на ръчното подвързване книжарницата за художнически материали „Слънчоглед“ е подготвила комплекти за ученика.
Може да закупите шарени картончета и да направите сами етикети, а най-добре да дадете на детето ви да си изработи по свои вкус – уникални, шарени етикети за всичките си тетрадки и учебници.

Предлага се голям избор от картони и шарени хартии за подвързване. Знаете, че учебниците напоследък са различни по размер и е трудно да намерите подвързии, които да паснат идеално, за да се запази учебникът в първоначалния си вид за по-дълго време. Затова не купувайте предварително подвързии! Ако искате найлонови, трябва да носите учебниците с вас на пазар, за да не се окаже, че сте купили непотребни. Бъдете еко – подвързвайте с хартия. А ако може да направите подвързии от плат или прежда, със сигурност никой няма да има подобни, ще са по-здрави и по-оригинални.

В магазина за художнически материали можете да намерите разбира се и всякакви бои, пастели, флумастри, скицници и всичко необходимо за часовете по домашен бит и техника и рисуване.

А посещавайки „Слънчоглед“ виртуално или на живо може да си харесате нещица за декорация и за вас самите – нещо есенно за кухнята или пък есенно бижу от филц.
Оставете детето да е самостоятелно и само да твори своите ученически неща, а вие му правете компания като направите нещо за себе си.

И майките трябва да се подготвят за дългата учебна година – да са хубави, усмихнати и оригинални.

Прочетете още:

Коментирай