Майчинство

Майчинството променя гардероба

20.09.2011г. / 23 11ч.
Аз жената
Майчинството променя гардероба

След като стане майка жената се променя – не само защото вече поставя преди себе си и всички останали нуждите на новороденото бебе, а и защото променя външния си вид. Някои жени се стремят да запазят всичко, както си е било преди детето, но при други съвсем естествено настъпват някои промени. Ето някои от тях, които мога да споделя от личен опит (моето дете е на почти 2 години):

Дълбоко деколте – отказах се от него, когато съм с детето си, а това е съществена част от моето време. Показва твърде много, когато се наведа в пясъчника за кофичка или лопатка, а когато детето е в ръцете ми се случва силно да дръпне дрехата ми и отново да покажа повече отколкото искам.

Къси поли – същите причини като за дълбокото деколте. С къса пола не може да си майка с бързи реакции.

Поли с ластик – като всяко дете и моето се хваща за полата на майка си и ако е с ластик около талията се смъква надолу и ... случи се веднъж пред един банкомат и ми стана по-скоро смешно, но все пак вече избягвам.

Високи токчета – нося ги винаги, когато имам възможност, но иначе ужасно затъват в тревата/пясъчника и мога да си счупя краката, докато тичам да хвана детето си, което е тръгнало към шосето.

Грим – преди го носех всеки ден и ми доставяше голямо удоволствие, сега – предпочитам да мога да целуна детето си и да се гушнем без да се притеснявам, че ще го изцапам с червило, фон дьо тен или пък че ще ми се размажат сенките, а то ще получи някакъв обрив от химическите съставки на грима.

Парфюм – мама мирише най-хубаво, когато мирише на себе си. А и след раждането около мен се носеше сладкия аромат на новородено бебе. Няма по-хубав аромат от това. Колкото повече расте детето ми обаче, толкова по-често се случва да си слагам парфюм, но все пак не ми е в топ приоритетите преди да изляза.

Големи обеци – обикновено по-масивните бижута привличат очите на хората, а и ръцете на малките деца. Мислят, че са лъскава и дрънкаща играчка, която просто трябва да притежават – вариантите са два – или ще счупят обеците, или ще ви скъсат ушите.

Очертаващи блузи – особено неподходящи за кърмещи майки.

Гердан – също като обеците го възприемат като играчка, която искат или пък веднага трябва да влезете в роля – вие сте кончето, а герданът ви – юздите. Дий!

Очила – ако носите слънчеви очила, детето не може да вижда очите ви и част от лицето ви, а това може да го затрудни в определена ситуация или да се почувства несигурно. Колкото и да е малко, то може да ви разбере много добре от вашия поглед. Диоптрични – моят личен опит е, че работа вършат само очилата с огъващи се, титаниеви рамки и нечупливите стъкла, но не са евтини.

Бели дрехи – рано или късно ще имате петна по тях, колкото и да се пазите. Просто се случва.

Дрехи за химическо чистене – освен ако не сте богати, по-добре не носете дрехи, които могат да се почистват само на химическо. Цапат се за миг, а евентуалното излизане на петното струва доста.

Майките на малки деца могат да бъдат стилни и да изглеждат и ухаят добре, но това изисква малко повече усилия от обикновено и доста практичност. Съвместяването на новото и старото ви Аз не е лесна задача особено в началото, но после ще правите всичко без да се замислите, все пак отговорите са заложени във вас.

Прочетете още:

Коментирай